Veel steun van vrienden

Ik kwam erachter dat ik zwanger was. Dit was voor mij een hele grote schok. Ik wist al heel snel dat ik het niet wilde. Misschien zal dit egoïstisch overkomen bij anderen maar ik heb er geen geld voor en geen geschikt huis en bovendien geen geschikte relatie. Een kindje moet een weloverwogen keuze zijn.

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, zat ik dezelfde ochtend nog bij de huisarts met een vriendin. Deze hebben gevraagd wat ik wilde en ik kwam al snel naar de Bloemenhove in Heemstede. Zo gezegd en zo gedaan. Twee dagen later kreeg ik een echo en zagen ze dat het nog heel pril was; 5 weken om precies te zijn. Ik had geen bedenktijd nodig maar voor mij was het ideaal om gelijk een spiraal te laten plaatsen tijdens de behandeling.

De arts was erg lief voor mij tijdens het gesprek en vroeg of ik echt zeker was van mijn besluit. Ik wist het zeker en 1 week later kon ik terecht, deze week was een hel. Er spookt van alles door je hoofd en de enige die je tegenkomt op straat zijn zwangere vrouwen. Of Facebook berichten van kennissen die zwanger zijn. Ik vond dit echt heel lastig en natuurlijk heb ik getwijfeld en was het een moeilijke beslissing. Maar dit was het beste, voor mij en het kindje.

Eén week later kreeg ik een abortus, wat tevens heel erg mee viel. De verpleegkundigen en artsen waren erg lief en ik was verbaasd hoeveel meiden er in de zaal zaten! Het was een soort lopende band werk. Eigenlijk heel bizar aangezien je ook beseft hoeveel vrouwen niet zwanger kunnen worden. Ik heb wel een echofoto gevraagd voor mijn eigen verwerking. Deze zit in een mooi lijstje die ergens tussen de boeken ligt (ik wil er niet teveel mee geconfronteerd worden).

Ik heb na de abortus niet zoveel last meer gehad, alleen nog wat bloedverlies en wat pijn vanwege het plaatsen van de spiraal. Psychisch vind ik het steeds lastiger worden al weet ik dat dit een beste keuze was. Maar het is iets wat altijd bij mij blijft en wat ik nooit zal vergeten. Ik ben blij dat ik veel steun heb aan mijn vrienden, zonder hen had ik dit niet gered!