Twee gezonde kinderen en weer zwanger

Vier weken geleden kwam ik er achter... Zwanger! Ik heb twee gezonde kinderen en ooit wel gezegt nog wel een derde kindje te willen, maar toch sloeg de twijfel toe... Ik ben in de week erop een keer naar de verloskundige geweest, heb alles met haar besproken, en heb toch voor abortus gekozen. Mijn gezinnetje is compleet. Het is goed zo. Een week nadat ik erachter kwam dat ik zwanger was kon ik al terrecht.

Het bleek dat het nog maar heel pril was, een week of vier. Ik heb het ook gezien op de echo, maar er was eigenlijk maar heel weinig te zien. De ingreep is mij 100% mee gevallen, de verpleegkundige en de arts namen de tijd, bleven heel geduldig en rustig, waardoor ik zelf ook rustig kon blijven (mijn man was gelukkig wel mee, dat gaf me ook rust). Ik heb de ingreep onder lokale verdoving gedaan.

Binnen vijf minuten was ik alweer de behandelkamer uit, op de rustkamer. Na tien minuten had ik het al gezien, en mocht ik naar huis. Het is heel raar, ik lees heel veel verhalen over vrouwen die er spijt van hebben of een schuldgevoel hebben, maar ik heb totaal geen spijt of schuldgevoelens. Ik ben eigenlijk opgelucht!