Opgelucht

Hallo allemaal, Ik ben 21 jaar, en kwam er 2 weken geleden achter dat ik zwanger was. Dit was geheel onverwacht en op dit moment niet gewenst. Ik heb het druk op school, mijn vriend woont 160km verder op en ik wil nog zoveel doen in mijn leven zoals reizen. 4 dagen later heb ik een echo laten maken omdat ik heel graag wilde weten hoe ver ik zou zijn. Dit zou voor mij zeker uitmaken in de verwerking na de abortus. Het bleek gelukkig maar 4 weken te zijn.

Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor een abortus, die een week later zou plaats vinden. Ik kreeg weinig informatie dus ik ben zelf op internet gaan rond zoeken naar verhalen zoals deze om te kijken hoe de ingreep ervaren werd. Dit maakte me bang, want bijna niemand zei dat het wel mee viel. De nacht voor de ingreep heb ik bijna niet geslapen want ik was op van de zenuwen. Maar wat is het meegevallen. Ik heb gekozen voor een gehele narcose en ik heb niets mee gekregen! Dus qua ingreep heeft het zoiezo niet pijn gedaan omdat je niks mee krijgt.

Toen ik wakker werd had ik ook nergens last van! Ik was alleen wat suf. Een kwartiertje later begon ik wat kleine krampen te krijgen waarvoor ik meteen naproxen kreeg en dat was tot nu toe de pijn die ik gehad heb. Bloedverlies heb ik ook bijna niet gehad. Nu, een dag later moet ik zeggen dat ik wat moe ben en een beetje trillerig. Dit is waarschijnlijk van de narcose. Ook nu heb ik hele lichte krampen maar het is iets van niks. Ik hoop dat ik met mijn verhaal mensen gerust kan stellen! Het is mij echt met 100% meegevallen.