Niet blij na zwangerschapstest

Ik voelde me een paar dagen erg raar en besloot toch om een zwangerschapstest te doen. Al vrij snel was deze positief.. Mijn leven stond even een moment stil. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik die me vriendin belt waarmee ik alles deel, huilend vertellen dat ik zwanger ben. Het eerste wat ik dacht was ik hoor toch blij te zijn? Maar dit was ik niet.

Ik ben zelf nog erg jong en wist niet wat ik moest doen. De baby was niet van een jongen met wie ik samen ben, de baby is niet uit liefde er gekomen, de vader zou niks met het kind te maken willen hebben. Na al deze dingen goed te hebben beseft en nagedacht te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het kindje niet kan geven wat het verdiende, ik kan de baby geen leven geven wat een kindje hoort te hebben.

Toch zou ik niks anders willen dan het kindje houden maar het kon gewoon niet voor het kindje zelf. Dagen lang verdrietig wachtende tot ik naar een abortuskliniek kon. Hier kwam ik een echo te zien met het kleine wezentje wat in mijn buik groeide en zou groeien, mooi om te zien maar ook moeilijk. En daar begon de behandeling, ik moest een paar papieren invullen een paar medicijnen slikken en wachten tot ik werd meegeroepen.

En daar werd mijn naam geroepen. Het verdriet en de angst die ik voelde toen ik daar naar binnen liep en op de behandeltafel ging liggen is niet te beschrijven. De behandeling zelf deed verschrikkelijk pijn en ik kon niks anders dan huilen en beseffen dat ik niet meer terug kan. Gelukkig had ik mijn ouders en vriendinnen die me hier doorheen hebben geholpen!

Nu een paar weken later komt de gedachte steeds weer wat meer terug in mijn hoofd en voel ik me erg verdrietig. Maar toch diep van binnen was dit het beste voor het kindje zelf en ik moest in dit geval niet aan mezelf denken maar aan het wezentje wat zich ontwikkelde in mijn buik. Het is een moeilijke beslissing geweest en het zal iets blijven wat ik nooit meer zal vergeten. Maar er zijn meer vrouwen met hun eigen verhaal we staan er niet alleen voor ❤️