Luister naar jezelf

Een paar weken geleden kwam ik erachter dat ik zwanger was, terwijl ik gewoon aan de pil zat. Ik kon het niet geloven en heb zeker nog 4 testen gedaan. Ik heb een jaar een relatie. Mijn vriend zei al vanaf het begin af aan dat als er ooit zoiets gebeurt wij het houden er wat van maken. Toen we het eenmaal wisten trok hij zich terug en zei dat hij toch niet wist of hij het wel kon.

Voor mij stond het eigenlijk al vast dat ik het wou houden. We hebben een huis en allebei een vaste baan. Het zou kunnen. Maar wat ik ook zei, hij had het liever niet en hij vond dat we eerst wat meer met z'n twee├źn moesten doen voor we aan een kindje gingen beginnen. We hebben er ruzie om gehad. Doordat ik zo bezig was met wat hij wilde heb ik dus mezelf wijs gemaakt dat ik het niet wilde.

Ik ben naar de dokter gegaan en had daar pillen gekregen. Ik had heftige pijn en was geestelijk lichamelijk helemaal kapot. Ik heb spijt. Het gevoel kan ik niet beschrijven. Ik wou het eigenlijk gewoon houden. Ik werk zelf met baby's en het komt harder aan nu ik weer elke dag werk. Ik ben nog steeds bij mijn vriend. Ik ben erg emotioneel en voel me naar onder wat ik heb gedaan. Het is voor mij moeilijk om het te verwerken.

Luister altijd na jezelf als je zwanger bent. Als je het wil houden, doe dat dan! Er is overal een oplossing voor. Wil je het niet houden, dan moet je dat ook niet doen. Ga op je gevoel af. Zelf weet je het best wat je voelt en wat je wilt.