Jouw verhaal

Als je in het verleden een abortus hebt gehad, kan het helpen om ervaringen van anderen te lezen. Ook is het mogelijk om je eigen verhaal op de site te plaatsen. Lees op deze pagina verhalen van anderen en artikelen die in tijdschriften zijn geplaatst. 

Wil je weten hoe andere vrouwen de online begeleiding ervaren? Lees dan hun ingestuurde ervaringen met de online begeleiding en reacties uit evaluaties. 

Stuur je verhaal in

Mijn eigen weg

ervaringsverhaal abortusverwerking mijn eigen weg

Daar stond ik dan. Terug op de plek waar ik ongeveer 30 jaar geleden een abortus had laten doen. Het enige wat ik me herinnerde, was een heuvel met een kudde schapen. Die stonden er nog steeds. Het gebouw was totaal uit mijn geheugen gewist. Toen ik het echter zag, herkende ik het onmiddellijk. De weg ernaartoe was wonderlijk verlopen. Voor wie zoekt naar de waarheid, is altijd hulp beschikbaar. 

man en vrouw gearmd, met de rug op de foto

'Tot op de dag van vandaag hebben mijn vriend en ik er last van.' Lees verder over de verwerking van deze abortus in hun relatie.

vrouw met koffie in de hand

'Op mijn 13e een abortus gedaan. Destijds is dat mijn keuze geweest. Dat is nu 15 jaar geleden'. Lees haar verhaal.

vrouw met krullen op een bank, peinzend

'We wisten allebei dat je van onveilige seks zwanger kon raken maar....' Lees haar verhaal over zwanger zijn, de abortus en daarna.

Simone koos voor online hulp bij Fiom

meisje met regenjas aan op strand

Ongepland raakte Simone (24) in verwachting. In verwarring koos ze voor een abortus. Tot op de dag van vandaag heeft ze spijt van haar beslissing. Om te dealen met haar keuze koos ze voor digitale hulp via Fiom. Lees het verhaal en interview met Simone van Laar (24).

Interview uit Margriet, met Petra over haar abortus

In een interview met Lydia van der Weide voor het tijdschrift Margriet (editie 36, 2015) vertelt Petra over de abortus die zij 40 jaar geleden heeft ondergaan. Haar ouders en de situatie waarin zij zich bevond dwongen haar tot het nemen van dit besluit. Ze worstelt nog altijd met een schuldgevoel.

Interview uit de Groninger Studentenkrant

Een Groningse student vertelt over haar keuze voor abortus en de verwerking hiervan aan de Groninger Studentenkrant. Ze was een maand samen met haar vriend toen ze koos voor abortus. Eerder had ze geroepen dat ze het gewoon weg zou laten halen als ze zwanger werd. Nu bleek de keuze toch minder makkelijk.