Jouw verhaal

Als je in het verleden een abortus hebt gehad, kan het helpen om ervaringen van anderen te lezen. Ook is het mogelijk om je eigen verhaal op de site te plaatsen. Lees op deze pagina verhalen van anderen en artikelen die in tijdschriften zijn geplaatst. 

Wil je weten hoe andere vrouwen de online begeleiding ervaren? Lees dan hun ingestuurde ervaringen met de online begeleiding en reacties uit evaluaties. 

Stuur je verhaal in

'Verdrietig maar dankbaar werk'

Petra Sanders werken in een abortuskliniek

Petra Sanders werkt in een abortuskliniek. In een artikel uit Zorg anno NU vertelt ze over haar werk. 'Ik begrijp het verdriet van de vrouwen. Toch is het goed om te zien dat de meeste vrouwen vrede krijgen met de gemaakte keuze. Als die keuze eenmaal - volgens de goede stappen en onder begeleiding - is gemaakt, zie je vaak een soort opluchting en kan het verdriet een plek krijgen'. 

Tekst: Loes van Vugt

vrouw met krullen op een bank, peinzend

'Mijn vriend wou er niets van weten, hij schrok erg maar was het er mee eens dat abortus het beste was.. alleen snapte hij niet hoe ontzettend zwaar ik het had. Sommige mensen onderschatten een abortus.. maar het is niet niks...' Lees het verhaal van Angela. 

vrouw in een winkelstraat, starend

'We wisten allebei dat je van onveilige seks zwanger kon raken maar....' Lees haar verhaal over zwanger zijn, de abortus en daarna.

man en vrouw gearmd, met de rug op de foto

'Tot op de dag van vandaag hebben mijn vriend en ik er last van.' Lees verder over de verwerking van deze abortus in hun relatie.

vrouw met koffie in de hand

'Op mijn 13e een abortus gedaan. Destijds is dat mijn keuze geweest. Dat is nu 15 jaar geleden'. Lees haar verhaal.

Verhalen over abortusverwerking uit 2017 lezen: 

Simone koos voor online hulp bij Fiom

meisje met regenjas aan op strand

Ongepland raakte Simone (24) in verwachting. In verwarring koos ze voor een abortus. Tot op de dag van vandaag heeft ze spijt van haar beslissing. Om te dealen met haar keuze koos ze voor digitale hulp via Fiom. Lees het verhaal en interview met Simone van Laar (24).

Interview met Petra over haar abortus (uit Magriet)

In een interview met Lydia van der Weide voor het tijdschrift Margriet (editie 36, 2015) vertelt Petra over de abortus die zij 40 jaar geleden heeft ondergaan. Haar ouders en de situatie waarin zij zich bevond dwongen haar tot het nemen van dit besluit. Ze worstelt nog altijd met een schuldgevoel.