Jouw privacy bij online begeleiding

Als er een bericht van je begeleider is, ontvang je hier automatisch een e-mail over. Je kunt het bericht pas lezen nadat je bent ingelogd. Het e-mailverkeer tussen jou en je begeleider verloopt via een beveiligde verbinding. 

Beschermde omgeving

Je ontvangt een e-mail van info@fiom.nl als er een bericht of een nieuwe opdracht voor je klaar staat. Deze e-mails bevatten een neutrale titel, zodat een toevallige voorbijganger niet kan zien waar de e-mail over gaat. Lezen en reageren doe je vanuit je persoonlijke omgeving en niet per mail. De begeleider heeft beroepsgeheim en dus ook geheimhoudingsplicht.

Je kunt via het contactformulier een mail naar de beheerder sturen als je bijvoorbeeld geen reactie van je begeleider krijgt of als je tegen technische problemen aanloopt. 

Wanneer je bent ingelogd en internet afsluit, zal je bij het opnieuw opstarten niet automatisch ingelogd zijn. Je moet dan opnieuw je wachtwoord invullen. Dit is om de privacy zo veel mogelijk te garanderen.

Anonimiteit na afronden van begeleiding

Je account blijft na het afronden van het online begeleidingstraject nog 6 maanden actief. Dit is een beschermde omgeving, waar alleen jijzelf en je begeleider bij kunnen. Na uiterlijk twee jaar worden jouw gegevens verwijderd. Er worden een aantal gegevens bewaard voor onderzoek en verbetering van onze hulpverlening. Deze gegevens worden anoniem gemaakt en zijn niet tot een persoon te herleiden.

Toestemming nodig

Er worden geen gegevens aan anderen verstrekt zonder jouw toestemming. Deze regel geldt niet voor intern overleg tussen de hulpverleners van Fiom. Voor overleg met externen is wel toestemming nodig. Jouw begeleider kan niet ingaan op een verzoek om contact op te nemen met derden. 

Ondanks alle beveiligingsmaatregelen, is jouw privacy door het gebruik van internet nooit 100% te waarborgen. Wat kun jezelf doen? Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je bezoek aan de website van Fiom geheim blijft.

Website geheim houden

Heb je deze website op een computer bezocht waar ook anderen gebruik van maken? En wil je niet dat zij weten dat je deze website hebt bezocht? Wis dan de geschiedenis. Hieronder verwijzen we naar de supportpagina's van verschillende browsers waar staat hoe je de geschiedenis kan wissen. Daarnaast kun je ook voorkomen dat je browser je activiteit bijhoudt, uitleg hierover staat onder 'privé browsen'.  

Wissen van geschiedenis

Privé browsen