Abortusverwerking

Een abortus is voor veel vrouwen een ingrijpende ervaring. Ook als je zeker weet dat je de juiste beslissing hebt gemaakt. Gevoelens van verlies, verdriet, boosheid of schuldgevoel na een abortus zijn normaal. Meestal verdwijnen deze gevoelens na een aantal dagen of weken.

Het helpt als je je ervaringen kunt delen, door erover te praten of te schrijven. Houden de klachten aan en heb je er last van in jouw dagelijks leven, schakel dan hulp in. Fiom heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen die ongewenst zwanger zijn en kiezen voor een abortus.

Hulp bij de verwerking van een abortus

Fiom biedt hulp en begeleiding bij het verwerken van een abortus. Je kunt op verschillende manieren hulp van Fiom krijgen:
 

Bekijk onze tips en antwoorden op veelgestelde vragen

Onze online begeleiding is bedoeld voor vrouwen vanaf 16 jaar die in Nederland wonen en psychosociale klachten ervaren naar aanleiding van een abortus.
 
 
Let op: Het kan zijn dat we voor nu het maximale aantal deelnemers binnen de module hebben bereikt. Je kunt je gewoon aanmelden. Je ontvangt dan een bericht of je even moet wachten of direct kunt starten.
Wil je hulp, maar niet online? Neem dan contact met ons op. Wij verwijzen je door naar een gespecialiseerde hulpverlener bij jou in de buurt.

Cijfers en feiten

Wat zegt de Nederlandse wet over abortus? Hoeveel vrouwen kiezen jaarlijks voor een abortus? Deze feiten en cijfers vind je in onze kenniscollectie.