Abortusverwerking

Heb je onlangs (of langer geleden) een abortus gehad en heb je moeite met de verwerking ervan? Of wil je meer weten over de hulp en begeleiding na een abortusbehandeling? Op deze pagina kun je meer informatie lezen over deze onderwerpen en lees je wat Fiom daarin voor je kan betekenen. Fiom heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen die ongewenst zwanger zijn en kiezen voor een abortus.

Voor mensen die een abortusbehandeling hebben gehad of meer willen weten over hulp na een abortus. De hulpverleners van Fiom hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen die ongewenst zwanger zijn en kiezen voor een abortus. Als mensen kiezen voor een abortus kan het zo zijn dat zij daar later last van krijgen.
 

Hulp bij de verwerking na een abortus

Fiom biedt online begeleiding aan vrouwen vanaf 16 jaar die in Nederland wonen en die lichamelijke of emotionele klachten hebben naar aanleiding van een abortus. Je kunt op verschillende manieren hulp van Fiom krijgen:
Wil je hulp, maar niet online? Neem dan contact op met Fiom en vraag naar de mogelijkheden van een hulpverlener bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over feiten en cijfers? Wat zegt de Nederlandse wet over abortus? Hoeveel vrouwen kiezen jaarlijks voor een abortus? Deze informatie vind je in onze kenniscollectie.

Meld je aan voor online begeleiding bij abortusverwerking

Onlinehulpstempel

De online hulp en ondersteuning bij abortusverwerking van Fiom heeft het Onlinehulpstempel ontvangen. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor online hulp en betekent dat deze hulp echt kan helpen en betrouwbaar is. Daarnaast kunnen gebruikers via het Onlinehulpstempel hun mening geven over de beschikbare hulp.

onlinehulpstempel