In het vervolgplan op het ‘Zevenpuntenplan preventie en begeleiding onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap’ is concreet uitgewerkt dat Psychosociale zorg na abortus wordt ingebed in het landelijk netwerk keuzehulp, waarbij het een uitbreiding is op het bestaande aanbod. Meld je hier aan voor de verplichte basistraining voor de rol van geregistreerd hulpverlener.

Landelijk netwerk nazorg na abortus

Het doel van het oprichten van een landelijk netwerk nazorg na abortus is om: 

  • Psychosociale klachten na abortus te verminderen 
  • Verergering van mentale gezondheidsklachten op lange termijn te voorkomen 
  • (gratis) Nazorg na abortus landelijk beschikbaar te maken per 1 juli 2023

Je hebt aangegeven interesse te hebben in de rol van geregistreerd hulpverlener Zorg na abortus. Hiervoor is een basistraining verplicht. De basistraining Zorg na Abortus bestaat uit:

  • voorbereidende e-learning
  • twee trainingsdagen á 6 uur

Voor wie is de training?

De training is uitsluitend bedoeld voor professionals die graag in aanmerking willen komen voor de rol van geregistreerd hulpverlener Psychosociale zorg na abortus. Meer informatie hierover vind je in het Landelijk beroepsregister Psychosociale zorg na een abortus.

Aanmelden

Er worden vóór 1 juli vier trainingen aangeboden in Houten. Er kan ingeschreven worden via onderstaande links. Let op! Het is niet mogelijk om de eerste dag met een andere groep mee te doen dan de tweede dag. Daarnaast: er geldt een maximaal aantal deelnemers van 12 personen. Als de groep vol is, wordt deze automatisch gesloten door het systeem en is inschrijven voor die dagen niet meer mogelijk. De trainingen staan gepland van 10.00 tot 16.00 uur. 

Aanmelden groep 1: donderdag 1 en 8 juni 

Aanmelden groep 2: maandag 5 en 12 juni 

Aanmelden groep 3: donderdag 15 en 22 juni 

Aanmelden groep 4: maandag 19 en 26 juni 

Kan je in juni niet meedoen met de training?

Bij voldoende interesse wordt in het najaar een nieuwe basistraining aangeboden. 

Aanmelden groep 5: maandag 25 september en 2 oktober