Ik wil hierbij graag mijn positieve ervaring met de abortuspil delen. Op 19 nov. 2020 had ik een afspraak bij de abortuskliniek in Amsterdam. Ik was ongewenst zwanger, wil hier verder niet over uitweiden. Ik had een gesprek met de arts, lieve vrouw. Zij maakte een echo en constateerde dat ik ongeveer 5 weken zwanger was. Dit stemde mij positief want hierdoor kwam ik nog in aanmerking voor een overtijdbehandeling. Echter moest zij mij teleurstellen want de curettage waar mijn voorkeur naar uit ging raadde zij af nu het nog zo pril was.

Ik koos enigszins overdonderd voor de abortuspil want ik wilde er zo snel mogelijk vanaf zijn. Ik kreeg een foldertje mee en werd verzocht plaats te nemen in de wachtruimte en dit informatiefoldertje door te nemen. Kort daarop werd ik binnen geroepen door de andere arts. Ik ging zitten en nam bij haar de eerste pil in. Heb de overige 4 pillen welke ik twee dagen later vaginaal in moest brengen mee naar huis genomen en ben opgepikt door mijn vriend.

Zo eigenwijs als ik was heb ik de 4 pillen op vrijdag avond 20 november 2020 om 20:30, 32 uur na het inbrengen van de eerste pil, ingebracht. Ook slikte ik 2 Aleve Feminax. Ben in bed gaan liggen en tv gaan kijken. Een uur later voelde ik nog weinig.

Lexi: Ik koos enigszins overdonderd voor de abortuspil want ik wilde er zo snel mogelijk vanaf zijn.

Ik twijfelde of ik ging slapen of wakker zou blijven. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen en om 4:00 werd ik wakker van de lichte krampen. Rond een uurtje of 6:00 ben ik naar het toilet gegaan en was er sprake van bloedverlies. De gehele dag heb ik bloed verloren en zo nu en dan ontzettend goed te verdragen amper aanwezige krampen. Aan het einde van de middag rond 5 uur ging ik naar het toilet en vond ik “het” in mijn maandverband. Opgelucht!

Nu verlies ik alleen nog mondjesmaat wat bloed. Ik merk sinds vandaag dat ik mijn eigen zelf vol energie weer terug heb. Dit doet me goed. Overall kijk ik terug op een super positieve ervaring met de abortuspil. Door alle negatieve verhalen was ik best wel gespannen maar het is me alles meegevallen. 

In verband met de privacy is de naam in dit verhaal verzonnen.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in