Kiezen voor abortus

Zwanger.. wat nu?

Als je ontdekt dat je zwanger bent terwijl je er niet voor hebt gekozen, kan dat een grote schok zijn. Bij een ongeplande of ongewenste zwangerschap moet je een ingrijpend besluit nemen. Dit besluit is onomkeerbaar. Iedere situatie is weer anders en in iedere situatie worden de eigen omstandigheden afgewogen voor het nemen van een besluit over de onbedoelde zwangerschap. 

Wat mee kan spelen in het besluit:

  • De omstandigheden waarin je zwanger bent geworden.
  • Of je mensen in je omgeving in vertrouwen kunt nemen.
  • Of je de tijd kan nemen voor een zorgvuldig besluit.
  • Of je het eens bent met je partner/degene van wie je zwanger bent.

Deze punten spelen niet alleen een rol bij het nemen van een besluit, maar kunnen ook invloed hebben op de periode ná het nemen van een besluit.

Hulp bij je besluit

Wil je weten hoe je voor jou de juiste keuze kunt maken? Ben je al (deels) zeker van je besluit, maar zoek je bevestiging voor je keuze? Op de pagina ‘Zwanger, wat nu?’ vind je informatie over de verschillende mogelijkheden bij een ongewenste zwangerschap. Maak gebruik van de online oefeningen en kom erachter hoe jij het beste tot een keuze kunt komen. Wij vinden het belangrijk dat jij tot een weloverwogen keuze kunt komen waar jij achter staat. Dat kan, als je goed geïnformeerd bent en weet wat voor jou belangrijk is. De online omgeving is gratis en anoniem. 

Meld je direct aan voor 'Zwanger, wat nu?'   

Wil je liever een face-to-face keuzehulp gesprek? Dat kan ook! Neem daarvoor contact met ons op. We kunnen je gratis doorverwijzen naar een gespecialiseerde hulpverlener bij jou in de buurt. 

Meer informatie over besluitvorming bij abortus

Voor meer informatie over besluitvorming bij ongewenste zwangerschap en abortus kun je het boekje 'Zwanger, wat nu?' downloaden. Het boekje geeft informatie over keuzemogelijkheden, besluitvorming, abortus en verwerking en vertelt ervaringsverhalen van vrouwen en een man. Voor alle adressen van abortusklinieken verwijzen we je naar het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA).  Heb je andere vragen, dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier

Mythes over abortus

Er bestaan (online) veel verhalen over de keuze voor abortus, de behandeling en de gevolgen van abortus. Rutgers zette in 2018 10 misverstanden over abortus op een rij. Het is vooral belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen en je daarbij goed te informeren: laat je niet gek maken door de mening van anderen.

Hulp bij je besluit over ongewenste zwangerschap