We zijn compleet

23 jaar, een kind van net twee jaar en 4 maanden geleden bevallen van nummer 2. Omdat ik me zwanger voelde ben ik een test gaan doen, de zwanger streep was er eerder en duidelijker dan de teststreep. Meteen overviel me een gevoel van paniek. Mijn man en ik hadden het gevoel compleet te zijn. Twee kinderen was voor ons voldoende hadden we meerdere malen uitgesproken. Maar wat nu?

Nadat ik manlief uit bed had getrokken met dit bizarre nieuws spraken we af een week na te denken over wat we wilde. Al bleek tijdens het avondeten voor ons beide duidelijk dat we nog steeds compleet zijn en geen derde kind willen.

De volgende dag, overtuigt van ons besluit, heb ik de huisarts gebeld voor een afspraak. Gelukkig reageerde zij heel begripvol en maakte samen met mij een afspraak. Ik koos voor de abortuspil omdat ik een curretage niet zag zitten.

In de kliniek 5 dagen later werden we goed gehoord, men had begrip voor onze keuzes en alles werd nuchter behandeld. In de kliniek zelf nam ik de eerste pil, hier heb ik geen last van gehad. Twee dagen later de 4 overige pillen i.c.m. een nurofen tegen eventuele kramp. Na 1,5 uur moest ik plassen en verloor ik meteen stolsels en het vruchtzakje. Zonder enige kramp, pijn of andere klachten. De rest van de dag voelde ik me wat slap en verloor veel grote stolsels. Maar 's avonds was het bloedverlies verdwenen en is niet meer terug gekomen. Bij controle bij de huisarts bleek ik helemaal schoon. Spijt van onze keuze hebben we beide niet. De weg van de abortus zelf viel ontzettend mee al hadden we liever niet de keuze moeten maken. Wij zijn compleet! Ps. Deze zwangerschap was er ondanks een spiraaltje toch gekomen.

Lees meer verhalen