Sterke emoties bij de behandeling abortuspil

Ik had nu 3 keer gekozen voor abortus. De eerste keer toen ik 16 was, ik slikte de pil en was het een paar dagen vergeten en toen opeens was ik al 2 maanden verder met mijn zwangerschap. Ik was bang en dacht meteen aan abortus. Mijn laatste twee zwangerschappen en abortussen waren van mijn ex waarmee ik nu 6 jaar samen ben. Aan en uit relatie, heel veel heftige discussiës.

Ik had mezelf beloofd dat als ik de derde keer zwanger zou worden ik het zou houden. Nooit meer abortus. Ik was er echt niet voor. De derde keer lijkt me ook zo vaak en ongezond. Al zeggen de doktoren dat het niet schadelijk is.

Mijn vriend wou wel een kind en had het steeds vaker over kinderen met mij en toen was ik zwanger. Yep, 6 weken zwanger. En toen wilde hij opeens geen baby meer. Hij deed heel afstandelijk. We hebben er een aantal keren over gehad en ik was er eigenlijk ook niet voor want onze relatie gaat zo slecht en ik wil dat mijn kind in een goede sfeer opgroeit en zeker met een goede vader.

Het was moeilijk en nadat ik een week had gewacht had ik een afspraak bij de abortuskliniek. Ik was zoveel bezig met afwegen of het wel of niet zou werken tussen ons. Ik wilde geen abortus, bij de gedachte al kreeg ik tranen in mijn ogen en moest ik huilen. Ik hechte me al aan de baby, ook al was het nog maar 6 weken. Vrienden en familie hebben me geadviseerd om aan mezelf te denken, wat wil jij? Maar goed ik heb nu ook een kind in me groeien dus het gaat niet meer om mij alleen.

Het is een lastige situatie. Ik heb mijn ex voor het laatst aan de telefoon gesproken voordat ik de abortuskliniek in ging. Ik vroeg hem duidelijk wat hij zou willen en hij wilde geen kind. Hij herhaalde dit een aantal keer. Hij wilde mij steunen tijdens de abortus, maar ik vond het beter van niet. Als hij geen eens twijfels had over de baby vond ik het onnodig dat hij met mij mee zou komen. Ik was heel verdrietig nadat ik de abortuspil had ingenomen. Leeg voelde ik me opeens. Tijdens het gesprek ging ik ook huilen en probeerde logisch na de denken over de toekomst.

Hebben jullie dit ook mee gemaakt en hoe zijn jullie ermee om gegaan? Want ik weet het niet meer.