Sorry dat ik je het leven niet kon geven

Hallo, ik heb een abortus ondergaan op woensdag 12 februari ’20. Ik schreef deze brief naar de foetus omdat het voelde alsof ik het een uitleg verschuldigd was. Ik besef heel goed dat ik geen sorry moest zeggen en het niet kan zeggen, maar het hielp me om het van me af te schrijven. Ik lees de brief nog vaak opnieuw, het helpt me nog elke dag. Ik moest me eraan herinneren wat mijn redenen waren. Misschien helpt het ook andere om dit te doen. Dit was mijn brief.

Dag …,

Ik ben het. Ik zou uw mama geweest zijn, maar helaas ging het niet. Ik had enkele redenen waarom ik uw mama niet ben en jij mijn baby niet kon worden.

Mijn leeftijd vond ik niet direct een probleem. Alleen stond ik nog niet in het leven waar een 24-jarige gewoonlijk wel staat. Ik heb geen werk, want ik studeer nog. Ik kon niet genoeg geld voor je verdienen. Ik kon voor geen dak boven je hoofd zorgen en u niet alle kwaliteit van leven geven dat je zou verdienen.

Dat ligt aan de foute keuzes die ik mijn leven gemaakt heb.

Ik kan met zekerheid zeggen dat als ik geweten had dat jij eraan zou komen, mijn leven heel anders voorbereid zou geweest zijn.

Ik heb spijt dat ik je dit niet kon geven, maar ik heb geen spijt van de beslissing die ik gemaakt heb. Als ik voor je zou zorgen, zou ik het goed willen doen. Ik kon nu niet voor je zorgen zoals ik het gewild had of zoals je verdient zou hebben.

Ook al zou ik mijn best gedaan hebben om voor je te zorgen, hoe kan ik voor jou zorgen, wanneer ik het amper voor mezelf kan. Ik ben nog zo jong en wil en kan nog zoveel doen.

Het lijkt allemaal egoïstisch, maar geloof me. Als geen ander in de wereld had ik je graag leren kennen. Ik heb pijn en dat gaat blijkbaar niet direct weg.

Ik ken je nog niet en jij mij niet. Je was nog niet levensvatbaar en al klinkt het allemaal zo belachelijk (daar ben ik mij van bewust), zal ik waarschijnlijk nooit vergeten dat je even bij mij zat.

Ik zou je zo graag verwelkomd hebben, maar het ging niet, nu nog niet.

En dat is waarom ik mij wil excuseren. Sorry dat ik het je leven nog niet kon geven, sorry dat ik tegen mijn eigen verwachtingen in jou heb laten gaan. Sorry dat ik nooit echt sorry tegen je zal kunnen zeggen.

 

Xoxo