Positieve ervaring abortuspil

Ik las veel negatieve verhalen over de abortuspil maar ik heb een erg goede ervaring gehad. Helaas was het mijn tweede abortus (ik gebruikte de nuvaring maar ik heb deze 1 dag te laat ingedaan en was meteen zwanger). De eerste abortus heb ik via een zuigcurretage laten doen. Ik had hierna ontzettende krampen die gelukkig niet heel lang duurde maar het herstel duurde lang. Ik had erg lang een opgezette buik, het bloeden duurde toch nog dik 2 weken, gelukkig kwam mijn menstruatie precies na 4 weken netjes weer op gang.

Nu ik 8 maanden later opnieuw zwanger bleek, wilde ik het toch liever op een minder heftige manier oplossen. Ik wilde niet weer gerommel met gereedschappen in mijn baarmoeder en na een gesprek met de gynaecoloog besloot ik het nu via de abortuspil te doen. Ik was 6 weken zwanger. Ik heb op een donderdag de eerste tablet genomen (miffee) en kreeg hier lichte rugkrampen van, verder gebeurde er niet veel. Ik was, door alle verhalen die ik had gelezen, redelijk nerveus toen ik de andere 4 tabletten vaginaal inbracht (cycotec). Ik bleef, nerveus als ik was, in bed liggen, wachtend op de pijn die zou komen. Na 2 uur was er nog steeds niet veel aan de hand behalve een rugkramp die niet erger was dan een menstruatiepijn. Ik voelde ook nog geen bloedverlies dus ik dacht dat er niet veel gebeurde. Inmiddels moest ik wel naar het toilet en toen zag ik dat er wel degelijk bloed uitkwam. Ik ben de rest van de dag thuis gebleven, ik merkte dat het bloedde maar verder voelde ik weinig. Eind van de dag kwamen er wat stolsels uit en de komende dagen zag ik af en toe ook wat kleine stolseltjes.

Ik geloofde niet dat het goed was gegaan, dan was ik er immers wel heel makkelijk vanaf gekomen. Ik heb de maandag erna de gynaecoloog gebeld en mijn verhaal voorgelegd en gezegd dat ik graag alvast een echo wilde (hij stond eigenlijk pas 10 dagen later gepland maar ik was bang dat het niet eruit was gekomen en ik dan over 1,5 week opnieuw het abortus traject door zou moeten). Op de echo was duidelijk te zien dat het vruchtzakje er niet meer was, er zat nog wel wat weefsel maar dat zou er nog uitkomen. Kortom; een erg positieve ervaring, totaal geen pijn gehad (in ieder geval niet erger dan menstruatiepijn), het bloeden is vandaag vrijwel opgehouden (het is nog geen week later). Ik vind het veel fijner dan de zuigcurretage, dat vond ik toch een stuk heftiger qua krampen en algehele narcose. Ook duurde het herstel aanzienlijk langer.