Positief over de abortuspil

Ik vind het erg belangrijk om mijn verhaal te delen. Omdat, toen ik op zoek ging naar ervaringen met de abortuspil, ik veelal negatieve verhalen las. Ik heb de keuze gemaakt voor de abortuspil, omdat dit niet mijn eerste abortus was en het voelde voor mij niet goed om een curettage uit te laten voeren. Ik praat het absoluut niet goed, maar psychisch kon ik dit beter verwerken voor mijzelf.

Op dinsdag was ik bij de kliniek en kreeg ik de eerste pil. Ik was snel weer buiten, waardoor het gewoon een kort doktersbezoekje leek. Van de eerste pil heb ik geen last gehad. Ik had een vrij drukke dag, waardoor ik er ook absoluut niet mee bezig was. Donderdag om 9:00 heb ik de volgende pil ingenomen. Kort daarna kreeg ik “menstruatie krampen”. (Ik heb weeën mogen ervaren, dus deze krampen vielen mee). Niet lang daarna moest ik naar de wc. Ik heb wel eens zo heftig gemenstrueerd dat ik stolsel verloor en dit was eigenlijk niet anders. Verder voelde het eigenlijk als een normale menstruatie. Om 11:00 heb ik de laatste pil ingenomen. Ook kort hierna begonnen de krampen op te zetten. Maar ik heb geen heftige bloedingen ervaren.

Mijn “menstruatie” duurde ongeveer 10 dagen. En een week later begon mijn menstruatie. In principe moet ik nog terug naar de kliniek voor een controle. Ik kon dit proces op dit punt van mijn leven psychische beter aan, waardoor ik voor deze optie heb gekozen. En ondanks de angst voor de risico’s, ben ik blij dat ik het op deze manier heb gedaan. Ik ben erg tevreden over de werkwijze van de kliniek. Zij hebben mij meerdere malen gevraagd of ik zeker wist dat dit de juiste optie was voor mij en mij gewezen op de risico’s.