Nergens om bang over te zijn

Het is nu 5 dagen geleden dat ik de abortuspil heb ingenomen. Dit met 7 weken zwangerschap. Ik zal jullie mijn ervaring delen. Na lang wikken en wegen had ik besloten om de abortuspil te gebruiken i.p.v. van curettage. Dit omdat ik dit thuis kan doen waar ik me veilig en goed voelde. Ik had geen zin om een curettage te ondergaan omdat ik niet onder volledige narcose kon en daarom heb ik gekozen voor de abortuspil. Ik moest 24 uur van te voren de eerste pil innemen. De volgende dag was ik erg bang want ik moest nu vier kleine pillen vaginaal inbrengen. Ik had dit gedaan en probeerde zo ver mogelijk naar achter te duwen, om een of andere manier lukte niet en voelde ik de laatste pil nog zitten en was bang dat dit niet diep genoeg zou zijn. Dit was echt niet een probleem achteraf.
Zorg dat je de dag dat je de pillen moet innemen een vrij bent en een lekker bedje met veel kussens beschikbaar hebt en een leuke serie hebt opstaan zodat je kan ontspannen en wellicht proberen te slapen, wat ik ook heb gedaan. Tenminste een poging. Na 2 uur begon ik te vloeien en dit ging aantal uurtjes door en dit is tot gister niet opgehouden. Je voelt langzaam aan je lichaam dat je het vruchtje hebt verloren en je voelt je minder zwanger met de uren die verstrijken. Het word minder met de dag. De pijn valt reuze mee het lijkt alsof je menstruatieklachten hebt maar dan een tikkie erger. Nergens om bang over te zijn. Zorg dat je lekker rustig aan doet. Nu is het dag 5 en je voelt nog steeds dat het niet helemaal oké bent in de baarmoeder. Maar het bloeden is minder geworden. Ik denk dat ik over een week weer de oude ben.
Verder wil ik zeggen om je niet schuldig, of schaamte te voelen. Dit was een keus waar je achter staat en probeer er mee te leven, ik heb de eerste dagen heb ik het erg moeilijk gehad, maar zorg dat je er met iemand over kan praten en probeer het een plekje te geven. Verder wens ik jullie sterkte en geloof mij het komt allemaal weer goed.