Mijn positieve ervaring met de abortuspil

Ik was twee dagen overtijd toen ik een zwangerschapstest deed en erachter kwam dat ik zwanger was. Ik ben de volgende dag direct naar de huisarts gegaan. Daarna ben ik wat klinieken gaan afbellen en ik kon tot mijn verbazing na twee dagen al terecht bij de Beahuis & BloemenhoveKliniek in Heemstede (dit komt omdat ik nog geen 16 dagen overtijd was en dan val je niet onder de wettelijke vijf dagen bedenktijd).

Ontzettend fijn dat ze al zo snel plek hadden, want ik wilde de behandeling zo snel mogelijk achter de rug hebben. Ik was wel zenuwachtig, ging op internet van alles lezen en haalde me best wat heftige scenario’s in m’n hoofd... Echter toen ik binnenstapte in de kliniek voelde ik een bepaalde rust. Ik voelde me ontzettend begrepen door de andere vrouwen in de kliniek, voelde me gehoord en serieus genomen door de arts met wie ik een eerste gesprek en de echo had. Je mag zelf kiezen of je mee wil kijken naar de echo. Het vruchtje was nog te klein om het weg te laten zuigen, dus kreeg ik de keuze om óf voor de abortuspil te kiezen, óf over een weekje terug komen voor de curretage. Ik heb toen voor de pil gekozen.

Daar in de kliniek heb ik een eerste pil ingenomen en 48 uur later vier vaginale pillen ingebracht. Na anderhalf uur begon ik wat krampen te krijgen. Deze vond ik aanvoelen alsof ik ongesteld was. Op de wc verloor ik die dag wat stolsels bloed. ‘s Avonds en de dag erna namen de krampen en bloedingen af. Twee dagen daarna wel weer een toename in krampen en bloedingen, maar nu was het vooral helder bloedverlies. Dit bij elkaar heeft een weekje geduurd. Ik ben het maar gaan zien als een ongesteldheid.. Zo voelde het voor mij achteraf ook een beetje.

Al met al is de ervaring met de abortuspil me heel erg meegevallen!! Ik wil dit expliciet benoemen, omdat er op het internet heel veel negatieve verhalen over te lezen zijn! Ga dit alsjeblieft niet lezen en maak jezelf hier niet gek mee. Ik heb dit wel gedaan, waardoor ik de dag van inname de hele dag bang was dat de hel nog moest losbarsten qua pijn, ziek worden etc. Maar dit gebeurde bij mij niet en hoeft dus ook niet zo te zijn bij iedereen! Het is mij echt heel erg meegevallen.