Het is de juiste keuze geweest

Het is 30 april. Ik ben al een aantal dagen over tijd. Doe er lacherig over tegen mijn man, ach ik ben vast in de overgang heb wel vaker een lange cyclus of een korte.19 dagen 32,22,29 en zo ging het steeds.Kon er geen pijl op trekken. Nu was het ook dag 32 we gebruikten een condoom omdat ik geen hormonen meer in mijn lijf wou.Toch haalde ik een test.wowwww die kwam binnen. Direct schiet er van alles door mijn hoofd toch zwanger ojee nee toch ik ben 40 heb alcohol gehad heb gerookt een zoon van bíjna 13 een dochter van 9 dan nog een baby?? dat kan niet is niet goed, kindje is vast niet gezond(zegt niet altijd alles dat weet ik) ik bel mijn man die ver werkt. Ook hij schrikt en vraagt wat ik denk. Pfff ik weet t niet maar iets zegt mij dat t niet goed is om nu nog een kind op de wereld te zetten.mijn man zegt denk er over na en we gaan voor jou beslissing. wel een kindje of t och niet. Ik heb mijn ouders ook gebeld op 2 mei ook hun zijn overdonderd. Ik vertel dat ik ga kiezen voor abortus en hun hulp nodig ben om mee te gaan naar de kliniek.
Afspraak gemaakt voor 7 mei. Mijn man is ook thuis hij gaat liever niet mee maar blijft thuis bij de kinderen. Ik vind t prima heb daar begrip voor. In de kliniek kreeg ik vragen, te veel om op te schrijven. Ik word meegenomen om een echo te maken ik weet dat ik 5 weken en 3 dagen zwanger ben, dat word middels een echo bevestigd. Het hartje klopt nog niet maar wou ook voorkomen dat dat zou gebeuren zei ik tegen de mevrouw die de echo maakt. Ze snapt t wel. Dan krijg ik de vraag of ik een curatage wil of tabletten. De curatage kan met anderhalf uur, de tabletten moet ik thuis vaginaal inbrengen. eeehhh ja nou ja ehhh weer schiet er van alles door mn hoofd curatage kan niet kwa tijd mn ouders zijn mee kan ze niet zo lang laten wachten wil thuis zijn voor de kids van school komen die weten niks en wil ik zo houd en eerst. Ik kies voor de tabletten daar word uitgebreid uitleg over gegeven. De eerste krijg ik daar deze neem ik met water in. Woensdag moet ik er 2 of 3 (weet t niet meer) vaginaal inbrengen. Woensdag 9 mei de kids hebben schoolreisje en zijn om 7 uur beneden met mijn man. Om half 8 breng ik de medicijnen in, en ga naar beneden om 10 uur krijg ik krampen net of je ongesteld word is nog t doen. Half 11 nu is t niet te houden gewoon weeën echt raar,ik voel iets en ga op de wc zitten en ik hoor plomp ik ga staan en zie de vruchtblaas helemaal compleet. Ik graai het uit de wc en kijk erna wat heb ik gedaan ik begin te huilen. Na enkele minuten herpakt ik mezelf en leg de vruchtblaas in de wc en spoel door. Ik ga naar beneden en vertel mijn man dat t vruchtje weg is. We drinken koffie en zeggen niks.
Tegen de rest van de familie, vrienden en de kids hebben we gezegd dat t een miskraam was puur om de reacties. Ook hebben we gezegd dat ik langer zwanger was omdat ik met Pasen nog maand verband nodig was bij mijn schoonouders dat was de innestelings bloeding heb ik gezegd pppff best lastig om te "LIEGEN ". Inmiddels ben ik 1 1/2 jaar verder soms heb ik er best last van vooral als ik iets lees over vlinder kinderen, geld dat ook voor mij??? soms vind ik van wel maar soms ook niet omdat t een bewuste keus was. Ook gaat er wel eens door me heen hoe het zou zijn met een kleintje dan heb ik spijt, maar dan denk ik pff ik ben al zo oud, het is de juiste keuze geweest.