Ik zag de zwangerschap niet aankomen

Ik wou hierbij mijn ervaring delen met de abortuspil. Een week voor de kerst had ik een zwangerschapstest gedaan, ik merkte dat mijn ongesteldheid uit bleef voor ongeveer een week. Maar zag totaal niet aankomen dat ik zwanger kon zijn. Maar jahoor er stond “zwanger” in beeld. Ik schrok me dood, op dat moment was ik bij een vriendin thuis en het was al tegen 9 uur ergens geloofde ik de test niet dus besloten we bij het ziekenhuis nog een test te gaan halen, en ook daar was die positief op zwangerschap. Ik moest het even laten bezinken want nogsteeds kon ik het niet geloven. Ik dacht altijd dat ik onvruchtbaar was. Vervolgens ben ik naar de spoed gegaan en heb ik mijn klachten aangegeven en dat ik 2 baarmoeders heb wat tevens ook waar is, toen werd er een echo gemaakt het vruchtzakje zat genesteld in mijn rechter baarmoeder en was 5 weken oud. Toen zijn we samen naar mijn vriend zijn huis gereden, hij zag de bui al hangen toen ik zei dat ik eraan kwam. We zijn nog maar kort samen 4 maand om precies te zijn. we hebben samen besloten dat we er nog niet klaar voor zijn omdat de relatie nog zo pril is en ik mijn studie wil afmaken. Ondanks dat ik al 25 ben en hij 29. We hebben er 3 dagen over gedaan om tot de conclusie te komen. Ik wou niet te lang wachten we hadden samen afgesproken wanneer het hartje klopt houden we het.
Die woensdag kon ik naar de kliniek ze hadden een echo gemaakt, en zagen 5 weken en 3 dagen. Ik keek op het scherm en zag dat het al wel gegroeid was en dat al in 3 dagen. Het hartje klopte niet het was volgens de arts een klompje cellen. Ik kreeg een pil mee om daar in te nemen, ver volgens 4 pillen om in te brengen 1/2 dagen erna. Ik heb er voor gekozen de pil 1 dag erna in te nemen. Omdat ik allergisch ben voor nsaid medicatie besloot ik voor de pillen een morfine pil in te nemen.
Mijn vriend had een kruik voor me klaargemaakt en een kopje gekookt water, ik wou die dagen alleen maar water drinken en niks anders. Ik ben gaan liggen en na een uur dacht ik nu ga ik lopen want liggend komt er naar mijn idee niks uit. Ik kreeg matige kramp het deed niet zeer. Maar er kwam maar geen bloed na 3 uur ben ik op de wc gaan zitten, nogsteeds niks. Ik werd zo moe want het was inmiddels al 4 uur. Mijn vriend zei anders ga je gewoon slapen. Ik heb 4 uurtjes geslapen en ben weer naar de wc gelopen, en jahoor ik bloede, tijdens het afvegen voelde ik een propje ik keek op het stukje papier en zag een bebloed donker rood zakje in de vorm van en grote van en ooglens. Dit was het vruchtzakje. De dagen erop werd ik emotioneel ook omdat ik veel bloed verloor! Spijt had ik niet, alleen het deed me wel veel pijn om al dat bloed te zien, het stopte maar niet. Ook echt werd ik duizelig. Ik ging terug naar de kliniek voor controle vanwege de bloedingen 4x verschonen in een uur. Ze heeft gekeken met een inwendige echo het vruchtzakje was verdwenen ook waren er geen resten te zien het was nu een week veder. Toch gaf ze me weer 4 pillen mee. Ik gaf aan het dezelfde avond te gebruiken maar ik voelde me hier niet goed bij om het weer te ervaren terwijl ik alleen maar bloede. Ik nam de pillen niet in en jahoor na 2 dagen nadat ik naar de kliniek ging voor het bloeden stopte het bloedde volledig.
Ik voelde me opgelucht, het was voorbij. Nu voel ik me prima de hormonen lijken uit me lichaam te zijn. Voor zo ver adviseer ik de abortuspil wanneer je pril zwanger bent. Het heeft geen complicaties zoals een curretage wel heeft. Je bent in je vertrouwde omgeving. En zo zeer doet het niet ondanks ik een morfine pil had ingenomen. Ik adviseer voor dat je de pillen gebruikt een sterke pijnstiller te gebruiken je moet de pijn voor zijn! die kan je altijd nog ophalen in het ziekenhuis op een laat tijd stip. Geef aan dat je veel pijn ervaart en ibuprofen niet werkt. Ook eerlijk zijn over wat je aan het doen bent, dan kunnen ze je een sterkere pil voorschrijven.
Met mij gaat het nu prima als ik moet huilen laat ik het gaan, mijn vriend was er voor me en dat heeft me ook heel goed geholpen. Zorg dat er iemand bij je is wanneer je kiest voor een abortuspil. Succes ik hoop dat mijn ervaring jullie kunnen helpen.