Geruststellen over abortuspil

Zojuist een abortus ondergaan met de abortuspil(len). Ik merkte dat ik zelf veel behoefte had aan verhalen over anderen die hier ervaring mee hadden. Maar als je de verhalen leest op internet word je daar niet blij van! Je wordt er hartstikke zenuwachtig van!

Misschien dat mijn saaie verhaal een ander wat gerust kan stellen.

Ik was 8 weken zwanger, heb de 1e pil 48 uur geleden genomen en vandaag de andere 4 pillen. Ik vond de bijwerkingen van die pillen ( ik moest ze oraal nemen, ik woon niet in Nederland maar in een land waar abortus niet legaal is. Des al niet te min zijn er natuurlijk altijd feministen en artsen die willen helpen). Ik weet niet of het kwam doordat ik ze oraal moest nemen maar ik had erg last van bijwerkingen, diarree, mijn mond en keel deed pijn van die pillen ( ik moest ze onder mijn tong laten smelten). Ik had het ijskoud, misselijk, en mijn slokdarm deed pijn (misschien was eten tijdens niet zo’n goed idee?).

Maar goed, het was niet zo fijn allemaal maar ook niet heel dramatisch. Ik ben in bed gaan liggen lekker muziek gaan luisteren, de weeen werden steeds wat pijnlijker (voor mij niet te vergelijken met weeën van een echte bevalling) maar dus super goed te doen. Toen voelde ik mijn lichaam het vruchtzakje afstoten en toen was het klaar. De buikpijn was gelijk weg en ik voelde me opgelucht. De bijwerkingen van die pillen worden snel minder (het duurde bij mij 3,5 uur). Ik bloed bijna niet dus dat... het hoeft allemaal niet zwaar en dramatisch te zijn :)