Er is geen juiste keuze

Mijn vriend en ik zijn nu anderhalf jaar samen en erg gelukkig, we wonen klein samen en studeren allebei erg hard. Het was een enorme schok toen we erachter kwamen dat ik onverwachts zwanger was, gevoelens van geluk en verdriet wisselde elkaar af. Er ging daarna een lange beslissingsperiode overheen, eerst naar de huisarts, toen naar de gynaecoloog toen naar de maatschappelijk werker.

Gelukkig was ik toen ik en mijn vriend naar de echo keken, verdrietig was ik toen ik nadacht over ons leven als jonge ouders. Wij beseften dat we nu nog zo veel aan ons zelf moesten werken (emotioneel maar ook financieel) dat het niet eerlijk was voor ons en voor het kind om de keuze te maken om het uit te dragen. Na lang beraad koos ik voor de abortus pil, ik heb nog nooit zo snel zonder natendenken pillen doorgeslikt.

's Nachts begon het te werken en het leek wel of ik aan het bevallen was, veel krampen/wee├źn voor ongeveer 2 uur lang. (Als je voor de abortus pil kiest oefen dan van te voren met je ademhaling!) Ik kreeg gelukkig veel steun van mijn moeder en vriend, alleen had ik de effecten van de pillen niet aangekund. Bij de controle bleek dat de pillen niet goed hadden gewerkt, er moest als nog een operatie komen tot curettage. Ik had achteraf gezien een erg diep ingegroeide placenta in mijn baarmoederwand. De operatie was lichamelijk en emotioneel vermoeiend, met ongeveer een maand nabloeding/herstel van de baarmoeder.

Na de laatste controle was ik eindelijk uit behandeling. Nu denk ik bijna elke dag na over mijn keuze, ik weet dat ik de goede keuze heb gemaakt, maar er zal nooit een juiste zijn. Ik ben heb nog vaak momenten van verdriet over wat er allemaal is gebeurd, mij leven is hoe dan ook erg verandert. Gelukkig heb ik anderen om mij heen die mij hierbij kunnen helpen. Wees daarom niet bang om je verhaal met anderen te delen. Mijn vriend en ik hopen later in ons leven een gelukkig en evenwichtig gezin op te bouwen.

Lees meer verhalen