Enorm laten beïnvloeden

Altijd al de wens gehad om moeder te worden. Nu was het 1.5 jaar geleden zo ver, ik bleek zwanger te zijn. Mijn (nu ex) vriend raakte de dag nadat we het wisten meteen in paniek. De dag dat we het wisten had hij al een naam bedacht en hoopte op een meisje, gelukkig als ik was vertelde ik het meteen aan mijn moeder.

Maar na 1 nacht te hebben geslapen was het roer omgedraaid. Ik moest het maar weghalen en hij vond het niet normaal dat ik voor mijzelf wilde kiezen en mijn kindje. Ik bleek 7 weken zwanger en raakte zelf enorm in paniek. Kon ik dit wel alleen, zou het kindje op hem lijken (relatie zat toendertijd al niet goed en hij was enorm dominant en manipulerend). Ik werd bang en raakte in een negatieve spiraal, deze keuze kon alleen ik maken maar met hem erbij (we woonden samen) bleef ik negatief.

Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt door alle voor en tegens op papier te zetten. Het was te vroeg, de verkeerde vader en het gaf mij te veel angsten. 1 week later had ik een afspraak bij de abortuskliniek. Hier voelde ze mijn twijfels die ik nog steeds had en hebben een aantal keer duidelijk gevraagd of dit echt is wat ik wilde. Ik had voor mezelf de keus gemaakt en dit moest ik doorzetten.

Ik heb mijn keuze gemaakt met mijn verstand, echter mijn gevoel zei totaal iets anders. Mijn gevoel mist mijn kindje nog elke dag. Mijn verstand weet dat dit goed is, dat ik een hele duidelijke en juiste keuze heb gemaakt. Dit is de moeilijkste keuze geweest ooit, ik heb er qua gevoel nog steeds veel pijn van. Het gaat elke dag een beetje beter met mij en ik kom er wel maar dit heeft tijd nodig en meer impact gehad dan dat ik ooit had kunnen denken. Ik heb mij enorm laten beïnvloeden door mijn nu ex vriend en dit doet mij pijn. Echter kom ik hier sterker uit!

Lees meer verhalen