Daan's ervaring na de abortuspil

Graag wil ik mijn ervaring delen na het gebruik van de abortuspil. Met 6 weken ben ik erachter gekomen dat ik zwanger was. Met erg dubbele gevoelens en na veel twijfels heb ik besloten mijn zwangerschap af te breken dmv de abortuspil. Van de meeste verhalen op het internet werd ik niet gerust gesteld, er stonden namelijk echt horror scenario’s tussen.

Met 8 weken zwangerschap heb ik de eerste pil genomen in de kliniek, gevolgd door 4 pillen twee dagen later. Na de tweede reeks pillen op de laatste dag begonnen na ruim een uur de weeën. Pijnlijk maar met ibruproven goed vol te houden. De weeën hebben ongeveer 4 uur aangehouden en al direct begon ik bloed(proppen) te verliezen. De eerste uren best veel, maar nadat de weeën stopte, leek het op een hevige menstruatie met wat buikkramp.

Dit heeft ongeveer een week geduurd, waarna ik fysiek en mentaal weer alles kon doen. Ik denk dat het per lichaam erg verschilt, maar mij is het enorm meegevallen. Het beste advies dat ik kan geven is kalm te blijven, veel te drinken en je rust te nemen. De verhalen die je op internet leest: “ik heb het kindje echt gezien”, heb ik niet ervaren. Natuurlijk zie je genoeg eruit komen en schrik je daarvan, maar met 8 weken is het echt nog een klein vruchtje dat in een rood zakje bijna niet te zien kan zijn.

Ik wens iedereen die twijfelt om haar zwangerschap af te breken erg veel sterkte. Luister naar je gevoel en probeer dingen van je af te schrijven, dat heeft mij erg geholpen.