De behandeling is 100% meegevallen

Ongewenst zwanger, gezin compleet en dan...? Uiteindelijk in goed overleg met partner besloten voor een abortus. Dan ga je lezen op internet, wat is de “beste” keuze... zoveel horrorverhalen die je alleen maar bang maken. Wij hebben totaal geen negatieve ervaringen met abortus.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de abortuspil, wetende wat ons te wachten stond. De verhalen stonden nog vers op mijn netvlies. Met gezonde spanning een afspraak gemaakt bij de kliniek, we konden al snel terecht, na de echo bleek ik 5.5 week in verwachting te zijn. Ik had geen wachtweek van 5 dagen, daar ik pas 9 dagen overtijd was.

Na uitleg hoe de abortuspil werkt, de 1ste pil in de kliniek ingenomen, 48 uur later moest ik thuis de 4 tabletten vaginaal inbrengen. Stipt gehouden aan de uitgebreide uitleg, op voorhand pijnstiller genomen om de pijn piek eruit te halen, 30 minuten gelijk na inbrengen plat gaan liggen en wachten. Ik was echt aan het wacht op de “weeen” maar die bleven uit. Ik ben na ongeveer 5 uur gaan vloeien, helderrood. Ik had totaal geen pijn, geen krampen, niet misselijk, geen diarree en geen koorts.

De dag erna was het vloeien ver over, ik had alleen nog maar donker bloed en nog maar heel weinig. Dit bracht mij wel aan het twijfelen, hebben de pillen wel gewerkt? Gezien de verhalen op internet. Contact opgenomen met de kliniek, daar namen ze mijn twijfels erg serieus en kon dan ook de dag erna terug komen voor een extra controle echo. Blijkt, het vruchtzakje was wel degelijk afgekomen. Ik heb hier totaal niks van gemerkt.

Nu ik dit schrijf zijn we vanaf het eerste gesprek in de kliniek 5 dagen verder en nergens meer last van. Ik weet dat elk vrouwenlichaam anders is en ook wij waren bang gemaakt door alle horrorverhalen, achteraf blijkt anders en had ik me niet zo druk hoeven te maken. De behandeling is 100% meegevallen, totaal geen pijn! Voor ons was de abortuspil een positieve ervaring! 

Lees meer verhalen