Bang voor de gevolgen na een abortus

Ik ben 37 weken zwanger van ons 3de kindje. Ik heb al 2 fantastische kindjes en we hadden een 3de nooit uitgesloten. Echter, toen ik zwanger bleek te zijn in april van dit jaar, kwam dit binnen als een grote shock. Mijn man werkt heel erg veel en ik sta er vaak alleen voor. Ik ben dan ook meteen naar een abortuskliniek gegaan en wou alle opties goed tegenover elkaar afwegen. Doordat we een derde kindje nooit hadden uitgesloten, werd een onderbreking moeilijker. Rationeel had ik hier zeker voor gekozen gezien de stress en het slechte gevoel dat ik ervaarde, maar emotioneel kreeg ik het niet over mijn hart... ik dacht dat ik na een abortus misschien nooit meer gelukkig zou kunnen worden en dat we onze verantwoordelijkheid moesten opnemen.

Nu ben ik einde zwangerschap en heb eigenlijk nog steeds hetzelfde gevoel. Ik had zo gehoopt na verloop van tijd wel blij te zijn en ernaar uit te kijken, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Ik heb vaak spijt van het feit dat ik de abortus niet heb laten doorgaan. Ik hoop echt van harte dat wanneer het kindje er effectief is, deze gevoelens zullen veranderen. Maar voorlopig is het heel erg moeilijk.
Ik zou dus zeggen: bij zo’n twijfel is het misschien gezonder en eerlijker om er niet mee door te gaan? Ik was gewoon heel erg bang voor de gevolgen na een abortus... maar nu ben ik nog banger voor wat komen zal...