Graag deel ik met jullie mijn ervaring met de abortuspil. Ik ontdekte dat ik zwanger was bij ongeveer 5 weken. 3 keer getest, 3 keer positief dan zal het toch wel echt zo zijn! De reden van hoe en wat laat ik in dit verhaal achterwege, feit blijft dat de manier van de zwangerschap, de reden was voor mij om te kiezen voor het afbreken van de zwangerschap.

Ik ben in Den Bosch geweest naar het Vrouwen Medisch Centrum. Een echte aanrader, ik ben ontzettend goed geholpen, gehoord, zonder verwijten, erg prettig. Ik heb donderdag ochtend 09.30 deel 1 geslikt. 36 uur later, vrijdag avond om 22.30 was ik klaar voor deel 2. Ik heb de 4 tabletten ingebracht en ben een uur gaan liggen. Ik voelde de stof van de tabletten meteen opgenomen worden door mijn lichaam. Ik ben uiteindelijk in slaap gevallen, 01.45 werd ik wakker.

Ik dacht ik loop naar de wc, nou dat haalde ik niet. Bloed liep al over m’n enkels zodra ik uit bed was. Ik naar de wc gerend en direct kwam alles eruit. Het bloedpropje en slijm leek op de foto’s zoals ik ze heb opgezocht. Na alles te hebben schoongemaakt ben ik in bed gaan liggen. Ik bloed nog wat, maar verder heb ik geen pijn gehad, niks.

Marja: Ik wilde alles behalve ooit dit moment meemaken dat ik een abortus zou plegen, echter is dat mijn eigen schuld.

Ik wilde alles behalve ooit dit moment meemaken dat ik een abortus zou plegen, echter is dat mijn eigen schuld. De ervaring met de behandeling zelf,  is na alle verhalen die ik heb gelezen, waar ik behoorlijk van schrok en bang van werd, alles maar dan ook echt alles meegevallen. Ik hoop dat iedereen die het ooit krijgt, het op deze manier mag meemaken.

In verband met de privacy is de naam in dit verhaal verzonnen.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in