Gevolgen van een abortus

Gevolgen

Elk jaar kiezen circa 27.000 vrouwen voor abortus. Sommige vrouwen weten duidelijk wat ze willen, anderen ervaren het als een strijd tussen gevoel en verstand. Uiteindelijk zijn de meeste vrouwen tevreden over hun keuze voor abortus en beschrijven gevoelens van opluchting en het nemen van verantwoordelijkheid. 

Een keuze maken over een ongewenste zwangerschap is een zware beslissing. Ondanks de overtuiging dat de juiste keuze is gemaakt, kunnen er gevoelens van schuld en verdriet ontstaan. De eerste periode na een abortus is meestal het zwaarst. Over het algemeen verdwijnen de meeste klachten na verloop van tijd. 

Soms houden de klachten aan en kunnen ze je dagelijkse leven gaan beïnvloeden. Heb jij hier last van? Meld je dan aan voor onze online hulp Abortusverwerking. Door opdrachten te maken onder begeleiding van een hulpverlener kun je de abortus, op je eigen tempo, verwerken.

Meld je aan voor de online begeleiding
 

Misverstanden

Er zijn allerlei misverstanden over abortus:
  • Een abortus maakt onvruchtbaar
  • Vrouwen kiezen voor een abortus als ze op vakantie willen
  • Abortus is een vrouwenkwestie
  • Een vrouw die meerdere abortussen heeft gehad is slecht
  • Als je een abortus overweegt en je krijgt een miskraam, is je probleem opgelost

Deze misverstanden zijn onjuist, verdraaien de werkelijkheid en zijn kwetsend.

Keuzehulp bij een ongewenste zwangerschap

Heb je nog geen keuze gemaakt over je ongewenste zwangerschap? Fiom biedt hulp. Onze hulp is onafhankelijk en gratis en kan eventueel anoniem. 

Meld je aan voor de keuzehulp 'Zwanger, wat nu?'