Ik wil vooral graag mijn verhaal kwijt voor moeders van tienerdochters of tieners die erachter zijn gekomen dat ze zwanger zijn en nog lang niet klaar zijn voor het moederschap. Ik wilde in eerste instantie absoluut niet kiezen voor de abortuspil, omdat ik op internet hele nare verhalen had gelezen. Het voelde een beetje als een doe-het-zelf abortus waarin er veel bloedverlies kon zijn en het klonk vreselijk.

Maar nadat ik met een arts sprak in het ziekenhuis heeft hij mij ervan overtuigd dat het een hele prettige manier kan zijn om de abortus uit te voeren, aangezien het gewoon thuis kan en je niet opgenomen hoeft te worden in een kliniek of ziekenhuis. De kans dat de abortus niet is gelukt is 1 op 100, en dit leek me een te verwaarlozen percentage.

Ik ben naar de kliniek gegaan en daar maken ze een echo op de buik en hebben ze een gesprek met je over de reden waarom je de zwangerschap wil afbreken. Daarna leggen ze je uit wat je te wachten staat en krijg je 1 pil die je ter plekke kunt innemen, deze pil stopt de groei van de vrucht. Na minimaal 24 uur na het innemen van de pil dat de groei stopt, kun je beginnen met de 4 pillen tegelijk in te brengen als een tampon. Het is raadzaam dan ook pijnstillers in te nemen zodat het de pijn voor kan zijn. Na 4 uur voelde ik nog steeds amper iets en dan kun je 2 extra pillen voor 15 min. onder de tong leggen en laten oplossen.

Eigenlijk binnen een half uur nadat de andere 2 pillen waren ingenomen begon ik pijn te krijgen wat eigenlijk heel erg te vergelijken is met de pijn die je voelt wanneer je ongesteld bent. Ik zat op het toilet en kreeg diarree, werd rillerig en had het warm en dan weer koud. Ik kon niet goed inschatten of ik nou iets had verloren maar uiteindelijk moest ik ook overgeven en daarna werd het meteen rustiger. Ik kon van het toilet afkomen en dacht dat ik nog wel een paar sessies op het toilet zou krijgen. Maar het was binnen een uur gebeurd. Ik kreeg wel veel bloedverlies, maar niet te veel en het voelde ook goed omdat ik niet zeker was dat het nou was "gelukt". De eetlust kwam weer terug, heb een paar uur later gewoon gegeten en ook de nacht kwam ik rustig door.

Merel:  Ik zou deze manier aanraden omdat het veel minder stress en angst geeft.

Een week erna heb ik een echo gehad om te zien of het goed was uitgevoerd en de baarmoeder was schoon. Ik denk dat ik wel geluk heb gehad, en misschien hebben andere meisjes of vrouwen het heftiger beleefd, maar ik voelde wel meteen de behoefte dit op te schrijven voor jonge meisjes/vrouwen.

Ik heb geen pijnstillers meer hoeven slikken en had alleen een zeer gevoel in mijn mond en keel van die pillen die onder de tong moesten smelten. Dit trok de volgende dag weg. Ik zou deze manier aanraden omdat het veel minder stress en angst geeft. Je hoeft niet onder narcose of een plaatselijk verdoving in een ziekenhuis of kliniek. Je kan gewoon thuis of bij je familie thuis zijn en een knuffel krijgen van je ouders of vrienden / je vriend.

In verband met de privacy is de naam in dit verhaal verzonnen.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in