Toen mijn vriend en ik erachter kwamen dat ik zwanger was, hebben we vrijwel gelijk besloten dat we het weg zouden laten halen. Wel met pijn in ons hart maar onze situatie is op dit moment totaal ongeschikt voor een kindje. Gelukkig konden we snel terecht bij een kliniek voor een abortuspil. Na de eerste pil die je in de kliniek inneemt, kreeg ik de volgende dag al last van buikpijn en 's avonds ook van bloedverlies.

De volgende ochtend heb ik om 7 uur al de vier tabletten vaginaal ingezet en daarbij 2 pijnstillers genomen en iets gegeten. Daarna terug in bed maar na een uur begon ik buikkrampen te krijgen en erge misselijkheid. Ik moest overgeven en alles wat ik at of dronk kwam er gelijk uit. Dat ging de rest van de dag zo door. Vooral tijdens de ergste krampen moest ik overgeven.

Mijn vriend heeft rond 3 uur de kliniek gebeld en die adviseerden om naar de apotheek te gaan voor zetpillen naproxen en paracetamol omdat ik ook geen pijnstilling binnenhield. Ook stuurden ze de apotheek een recept voor een zetpil tegen misselijkheid. Om 4 uur heb ik die ingenomen en vanaf toen werd de misselijkheid een stuk minder. Ik kon gelukkig weer wat eten en de pijnstillers en zetpil innemen. 's Avonds heb ik nog wel een paar keer weinig overgegeven maar veel minder. 's Nachts nog een zetpil tegen misselijkheid ingenomen. Gelukkig sliep ik toen goed en de volgende ochtend werd ik wakker met lichte buikpijn en zonder misselijkheid.

Lindsy:  Na een uur begon ik buikkrampen te krijgen en erge misselijkheid, alles wat ik at of dronk kwam er gelijk uit.

In de eerste 2 dagen heb ik veel bloed verloren waardoor ik ook wat duizelig was denk ik. Maar daarna werd het veel minder. Al met al was voor mij vooral de misselijkheid en het overgeven waardoor ik ook geen pijnstilling binnenhield het vervelendst. De pijn was bij tijden erg maar viel soms ook weer mee. Ik vond dat vrij draaglijk.

Wel zou ik iedereen adviseren om pijnstilling zetpillen in huis te halen voor als je net als ik niets binnenhoudt. En twijfel niet om de kliniek te bellen. De pillen die zij voorschreven tegen misselijkheid hielpen namelijk fijn. Het heeft mij ook erg geholpen dat mijn vriend me zo heeft gesteund en altijd naast me was. Ik wens iedereen zo'n steunend iemand toe.

In verband met de privacy is de naam in dit verhaal verzonnen.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in