Abortus

Ben je ongewenst of ongepland zwanger, en wil je de zwangerschap niet uitdragen? Dan kun je besluiten om de zwangerschap af te breken.

De manier waarop een zwangerschap kan worden beëindigd, hangt af van hoe lang je zwanger bent en hoe oud je bent. Daarnaast kun je te maken krijgen met de wettelijk verplichte bedenktijd. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je zwangerschap te laten vaststellen door een arts. Hij of zij kan je vertellen hoe lang je zwanger bent. 
Meer informatie over de duur van je zwangerschap en je leeftijd.

Kiezen voor abortus?

Heb je je besluit genomen, en kies je voor abortus? Dan kun je hier meer lezen over dit onderwerp. Je vindt informatie over de abortusbehandeling zelf, maar ook over eventuele gevolgen van een behandeling. 

Zoek je hulp bij het verwerken van een abortus, dan kun je hier meer over lezen bij abortusverwerking en/of je direct aanmelden voor de online begeleiding Abortusverwerking.

Nog geen keuze gemaakt?

Het kan ook zijn dat je er nog niet uit bent. Je bent ongewenst of ongepland zwanger, maar je weet niet welke keuze je moet maken. In dat geval kun je meer informatie lezen over een jouw mogelijkheden bij ongewenste zwangerschap. Je kunt ook de online keuzehulp gebruiken of een persoonlijk gesprek aanvragen.

Online keuzehulp

Nog geen keuze gemaakt over je zwangerschap? Meld je aan voor de gratis online keuzehulp 'Zwanger, wat nu?'. Hier maak je oefeningen die je helpen bij jouw keuze. Je kunt dit alleen doen of online ondersteuning van een hulpverlener aanvragen. Voor vrouwen en mannen.

Meld je aan

Face-to-face keuzehulp

Wil je liever een face-to-face gesprek? Dat kan ook. Neem contact met ons op: 088 126 49 00. We verwijzen je dan door naar een gespecialiseerde hulpverlener bij jou in de buurt voor een gratis keuzehulpgesprek. Dit kan ook anoniem.

Neem contact op