Abortus

Ben je ongewenst of ongepland zwanger, en wil je de zwangerschap niet uitdragen? Dan kun je besluiten om de zwangerschap af te breken.

De manier waarop een zwangerschap kan worden beëindigd, hangt af van hoe lang je zwanger bent en hoe oud je bent. Daarnaast kun je te maken krijgen met de wettelijk verplichte bedenktijd. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk je zwangerschap te laten vaststellen door een arts. Hij of zij kan je vertellen hoe lang je zwanger bent. 
Meer informatie over de duur van je zwangerschap en je leeftijd.

Meld je aan voor de online keuzehulp

Kiezen voor abortus?

Heb je je besluit genomen, en kies je voor abortus? Dan kun je hier meer lezen over dit onderwerp. Je vindt informatie over de abortusbehandeling zelf, maar ook over eventuele gevolgen van een behandeling. 

Zoek je hulp bij het verwerken van een abortus, dan kun je hier meer over lezen bij abortusverwerking en/of je direct aanmelden voor de online begeleiding Abortusverwerking.

Nog geen keuze gemaakt?

Het kan ook zijn dat je er nog niet uit bent. Je bent ongewenst of ongepland zwanger, maar je weet niet welke keuze je moet maken. In dat geval kun je meer informatie lezen over een jouw mogelijkheden bij ongewenste zwangerschap. Je kunt ook de online keuzehulp gebruiken. Deze zelfhulp ondersteunt je bij het maken van jouw keuze. 

Meld je aan voor 'Zwanger, wat nu?'