Zoeken naar familie via DNA-databanken

Iedereen heeft het recht om te weten van wie hij of zij afstamt. Sommige mensen weten niet wie hun biologische ouder(s) zijn of wie hun familie is. Omdat ze bijvoorbeeld geadopteerd zijn of donorkind zijn. Met DNA-onderzoek heb je de mogelijkheid om toegang te krijgen tot je afstammingsinformatie als deze ontbreekt.

Internationale DNA-databanken

Internationale DNA-databanken, zoals MyHeritage, Family Tree DNA, 23andMe en Ancestry, bieden DNA-testen en de mogelijkheid om gematcht te worden met verwanten. Zoals matches met halfbroers- en zussen, donoren, donorkinderen en andere verwanten. Ze zijn ook geschikt voor geadopteerden om op zoek te gaan naar hun biologische familie. 

Fiom KID-DNA Databank

Fiom heeft een eigen KID-DNA Databank. Deze richt zich op de match tussen donor en donorkind, als de spermadonatie in Nederland (bijvoorbeeld in een kliniek) heeft plaatsgevonden. Omdat er ook Belgische en Duitse donoren werden gebruikt in Nederlandse klinieken en Nederlandse mannen hebben gedoneerd in België en Duitsland, biedt de KID-DNA Databank ook aan Belgische en Duitse donoren en donorkinderen de mogelijkheid om zich in te schrijven.

Zoeken via DNA-databanken

In deze kenniscollectie bieden we uitgebreide informatie over de zoektocht via (internationale) DNA-databanken. 

privacy-betrouwbaarheid-dna-databanken-fiom

Zo bieden we informatie over de betrouwbaarheid en privacy van de internationale databanken.

verschillen-kid-dna-databanken-fiom

Meer informatie over het verschil tussen de Fiom KID-DNA Databank en internationale DNA-databanken.

ervaringsverhalen-internationale-dna-databanken-fiom

Ook kun je ervaringsverhalen van donorkinderen en van geadopteerden lezen over hun zoektocht via DNA-databanken of zelf een verhaal insturen.

internationale-dna-databanken-donoren-donorkinderen-geadopteerden-zoeken-fiom

Wil je dat Fiom meedenkt bij een vraag, neem dan contact met ons op. Meer informatie over begeleiding bij je zoektocht via DNA.

blog-community-internationale-dna-databanken-fiom

Blogs, websites en community's over DNA, voor donorkinderen en geadopteerden.