In de praktijk

Fiom Praktijkverhalen 

Van hulpverlenen naar kennis delen

Hoe maak je als landelijke organisatie de omslag van hulpverlenen naar kennisdelen? En hoe zorg je dat de hulp aan je doelgroep dan goed wordt overgenomen? Jokelien Miedema, beleidsspecialist ongewenste zwangerschap bij Fiom, vertelt in een interview over deze omslag en over de samenwerking met Movisie. Lees het interview op de website van Zorg + Welzijn of Fiom draagt hulpverlening over aan lokale porfessionals (PDF), september 2017.

Fiom draagt hulpverlening over aan lokale professionals

Taboe op abortus wordt groter

Onbedoeld zwangere vrouwen die hulp zoeken, vallen momenteel tussen wal en schip. Dat baart zorgen. 'Het taboe op abortus wordt groter. Jonge meiden veroordelen zichzelf en elkaar als ze abortus overwegen.' zegt Ellen Giepmans in een interview in Zorg en Welzijn (PDF, 2015).

interview zorg en welzijn

'Verdrietig maar dankbaar werk'

Petra Sanders werkt in een abortuskliniek. In een artikel uit Zorg anno NU vertelt ze over haar werk. 'Ik begrijp het verdriet van de vrouwen. Toch is het goed om te zien dat de meeste vrouwen vrede krijgen met de gemaakte keuze. Als die keuze eenmaal - volgens de goede stappen en onder begeleiding - is gemaakt, zie je vaak een soort opluchting en kan het verdriet een plek krijgen'. 

Tekst: Loes van Vugt

Petra Sanders werken in een abortuskliniek