In de praktijk

Interview met Fiom hulpverlener Fred Gundlach

Fred Gundlach, hulpverlener Fiom Vol verwachting op zoek naar je donor. Fred Gundlach is hulpverlener bij Fiom en begeleidt onder andere mensen die op zoek zijn naar hun donor. In een interview vertelt hij over het zoekproces van donorkinderen en donoren naar biologische familie via de Fiom KID-DNA Databank.

Lees het interview met Fred

 

Boeken over donorconceptie

Bekijk ook ons overzicht van kinderboeken over donorconceptie

Anders en toch gewoon: families na donorconceptie

Een informatief boek voor ouders en professionals

We zijn een familie na donorconceptie. En nu? Wat houdt ouderschap na donorconceptie in? Hoe vertel je een kind dat je niet de genetische ouder bent? Welke plaats heeft de donor in het gezin? Zowel voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheids-problemen als lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met veel vragen en twijfels. Dit boek gaat in op de meest gestelde vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. 'Anders en toch gewoon. Families na donorconceptie', Astrid Indekeu.

Dit boek is momenteel uitverkocht bij de reguliere verkoopkanalen. Fiom heeft nog een aantal exemplaren beschikbaar. Interesse? Stuur een e-mail

Astrid Indekeu Anders en toch gewoon

Beginnen bij het begin. Ouders en kinderen in gesprek over donorconceptie

Als je kind is verwekt via sperma- of eiceldonatie kan het best lastig zijn om daarover met je kind in gesprek te komen. Wanneer is het goede moment om erover te beginnen? Hoe sluit je aan bij de leeftijd en de ontwikkeling van je kind? En hoe ga je om met zijn of haar reactie? Om ouders hier bij te helpen, heeft Fiom het boek ‘Beginnen bij het begin’ uitgegeven. Dit boek laat zien hoe je met deze vragen kunt omgaan, met aparte hoofdstukken voor verschillende leeftijdsgroepen en met ervaringen van ouders, kinderen en donoren.  

Begin bij het begin

Vijf vragen aan Kate Bourne

Kate Bourne werkt bij de Australische organisatie VARTA, wat staat voor Victorian Assisted Reproducive Treatment Authority. Deze organisatie biedt onafhankelijke informatie en hulp rondom o.a. fertiliteit en donorconceptie. We stelden haar vijf vragen. 

Lees het interview