Children's thoughts and feelings about their donor and security of attachment to their solo mothers in middle childhood

Artikel

Zadeh, S., Jones, C. M., Basi, T., & Golombok, S. (2017). Children's thoughts and feelings about their donor and security of attachment to their solo mothers in middle childhood. Human Reproduction, 32(4): 868-875.

Titel

Children's thoughts and feelings about their donor and security of attachment to their solo mothers in middle childhood.

Onderwerp

De relatie tussen het beeld dat donorkinderen hebben over de donorverwekking en de hechtingsrelatie met hun moeder

Samenvatting

Voor dit onderzoek zijn 19 kinderen (7-13 jaar) geïnterviewd uit gezinnen met een alleenstaande moeder. De onderzoekers bestuderen de relatie tussen de gevoelens en gedachten van donorkinderen over hun donor(verwekking) en de hechtingsrelatie met hun moeder. Op basis van het beperkt aantal interviews trekken de onderzoekers voorzichtige conclusies die erop wijzen dat kinderen met een veilige hechtingsrelatie met hun moeder eerder geneigd zijn om een positief beeld te hebben van de donorverwekking en de donor. En vice versa, kinderen met een verstoorde hechtingsrelatie hebben eerder een negatief beeld. De onderzoekers raden aan dat professionals die met donorkinderen werken hun advies moeten afstemmen binnen de specifieke familiecontext van elk donorkind.

Auteurs

Zadeh, S., Jones, C. M., Basi, T., & Golombok, S.

Opdrachtgever

Centre for Family Research, University of Cambridge