Eigen Bloed. Een boek over moeders die hun kind afstaan ter adoptie

Afstand ter adoptie. Boek 'Eigen Bloed'.

'Je geeft je kind toch niet zomaar weg?' Inderdaad, dat doe je niet zomaar. Carolien stond haar kindje af ter adoptie. Joyce legde haar pasgeboren baby te vondeling. Wat bewoog hen?

In Eigen Bloed vertellen acht moeders en een vader waarom ze niet zelf voor hun kind kunnen zorgen. Aangrijpende verhalen die tegelijk de moed en kracht laten zien van mensen in een moeilijke situatie.

Het boek

Afstand doen van een kind? Een taboe. Onbegrip ligt op de loer. Afstandsmoeders zitten gevangen in hun geheim. Eigen Bloed maakt duidelijk dat een kind afstaan een enorm dilemma is. Lees over de worsteling, pijn en de kracht van afstandsmoeders. Zowel negatieve als positieve gevolgen komen uitgebreid aan bod. Het resultaat? Vooroordelen maken plaats voor meer begrip en inzicht.

Download een preview (PDF)

Negen verhalen over schaamte, verdriet, geheimen, moed, daadkracht, twijfels, angst, vooroordelen en veel meer. In Eigen Bloed vertellen afstandsmoeders en een afstandsvader hun verhaal.

De auteur

Schrijfster Astrid Werdmuller, hulpverlener bij Fiom, is diep geraakt door de interviews die zij afnam. "Ik bewonder de eerlijkheid en de moed van deze mensen om hun verhaal te vertellen. De eenzaamheid van ouders die hun kind verzwijgen voor de buitenwereld grijpt mij aan."

Wat anderen zeggen

"Aangrijpende interviews die door de rake stijl doen waar ze voor bedoeld zijn: begrip en mededogen oproepen voor vrouwen in een zeer kwetsbare positie."

Opzij, vrouwelijk opinieblad

"Eigen Bloed is een belangrijk boek voor iedereen die beroepsmatig of privé met de scheiding tussen moeder en kind te maken krijgt."

Een hulpverlener

"Goed dat er nu eindelijk geschreven wordt over dit onderwerp. Duizenden afstandsmoeders durven niet met hun verhaal naar buiten te komen. Dit boek doorbreekt het taboe."

Een afstandmoeder

In de media

Bestel bij Fiom