Onderzoek Beleving van de abortuspil

Fiom en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) doen onderzoek naar de beleving van de abortuspil in Nederland. 

Wil jij andere vrouwen helpen? 

Onderzoek naar beleving van abortuspilWe willen graag een beter beeld krijgen van de ervaringen van vrouwen met de abortuspil. Hiermee kunnen we in de toekomst onbedoeld zwangere vrouwen beter informeren. Wil jij anderen ook helpen door het delen van jouw ervaring?  

Ja, ik deel mijn ervaring

 

Minder dan 3 weken geleden de abortuspil ingenomen?

Je kunt meedoen aan het onderzoek na de nacontrole of vanaf 3 weken nadat je de eerste abortuspil hebt ingenomen. Wil je graag jouw ervaring delen maar is het voor jou minder dan 3 weken geleden of ben je nog niet op nacontrole geweest? We kunnen je per e-mail een herinnering sturen. Geef hiervoor je e-mailadres aan ons door.  

Je laat je e-mailadres volledig vrijwillig bij ons achter. Je bent daarmee niet verplicht om deel te nemen aan het onderzoek. 

Ja, ik wil een herinnering ontvangen

 

Hoe kun je meedoen?

Je kunt meedoen als je op nacontrole bent geweest of minimaal 3 weken geleden de eerste abortuspil hebt ingenomen. Je deelt jouw ervaring door het invullen van een online vragenlijst.

De vragen gaan over de periode vóór de zwangerschapsafbreking, over het contact met artsen en verpleegkundigen en over jouw ervaring met de abortuspil.  

Het invullen van de vragenlijst is volledig anoniem en kost ongeveer 30 minuten.

Je kiest zelf waar en wanneer je de vragenlijst wil invullen. Dat kan via smartphone, tablet of laptop.  

 

Blijf ik anoniem?  

Ja, je vult de vragenlijst anoniem in. We vragen geen specifieke persoonsgegevens zoals naam, adres of geboortedatum. Andere mensen weten niet dat je meedoet aan het onderzoek.  

Krijg ik een vergoeding als ik meedoe?  

We betalen je niet voor deelname aan dit onderzoek. Je kunt door jouw ervaringen te delen, andere vrouwen helpen.  

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het onderzoek? Lees de deelnemersinformatie. Je kunt ook contact opnemen met de onderzoekers. 

Informatie over de onderzoekers

Fiom is specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. Wij vinden dat elke ongewenst zwangere vrouw een weloverwogen keuze moet kunnen maken die past bij haar leven, waarden en toekomst. Fiom ontvangt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Lees meer over Fiom

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Het fundamenteel en klinisch onderzoek van het UMCG behoort tot de internationale wetenschappelijke top. Lees meer informatie over UMCG.

Contactgegevens van de onderzoekers

Fiom-logo handtekening-png

Fiom, afdeling onderzoek

Daphne Latour MSc, tel. 088 126 49 52 

Annick van Brouwershaven MSc  

dr. Sophie Bolt

onderzoek@fiom.nl

Logo UMCG Onderzoek Abortuspil

UMCG, afdeling onderzoek 

dr. Danielle Jansen

www.umcg.nl