Kirsten is 21 en heeft een dochtertje
van 2.

Ik werd al een tijdje niet ongesteld. Op mijn werk heb ik stiekem een zwangerschapstest gedaan op de WC. Niet zwanger, gaf hij aan. Twee weken later was ik met mijn vriend een weekendje weg in Maastricht. En was ik nog steeds niet ongesteld. Toen heb ik het toch maar tegen hem gezegd. ‘Koop nou maar een dure test, want ik vertrouw die goedkope niet’, reageerde hij. Zo gezegd, zo gedaan. Deze test zei dat ik zwanger was.

Ik kwam met een big smile de WC uit. Mijn vriend geloofde het niet echt. Hij moest eerst zelf die test zien. Ik wilde altijd al jong moeder worden. Maar ja, ik wist dat het gewoon niet zo verstandig was. En nu was het toch wel zo. Het was niet gepland, maar ik vond het niet erg. Ik heb niet getwijfeld. En mijn vriend ook niet. Ons dochtertje is inmiddels al weer twee jaar oud. Als zij zich goed voelt en lacht, dan is het voor mij ook goed. Ik vind het wel jammer dat ik niet meer spontaan weg kan.

Vooral ’s avonds, als je denkt ‘oh, ik ga even naar die of naar die’ dan gaat dat niet. Want mijn meisje ligt in bed, dus dat gaat niet. Ik heb via JEM (Jonge Eindhovense Moeders, red.) wel veel vriendinnen die ook jong moeder zijn, dat is wel leuk. De rest van mijn vriendinnen zijn allemaal weg gegaan toen ik moeder werd. Jammer. Met mijn vriendinnen van JEM kan ik het gemakkelijker over mijn kind hebben. Anderen denken toch: gaat het weer daarover? Maar als moeder praat je gewoon graag over je kind.