De informatie van LivingDNA is te vinden op de website van de organisatie. De inhoud in enkel in het Engels beschikbaar.

LivingDNA.png

Primaire doel

Met behulp van DNA achterhaalt Living DNA wie je voorouders zijn. Waar kom je vandaan, wie zijn je voorouders van moederskant en wie van vaderskant. 
Ook heeft Living DNA het One Family One World Project. Dit project werkt aan het in kaart brengen van het DNA van de hele wereld en biedt educatieve programma's om de wereld te laten zien dat we allemaal verbonden zijn op basis van ons DNA.

Op dit moment kun je nog niet matchen met andere testers in Living DNA. Living DNA gaat naar verwachting volgens hun eigen nieuwsbericht in de tweede helft van 2018 een nieuwe ontwikkeling lanceren waarbij het matchen van verwanten en stamboomreconstructie mogelijk wordt gemaakt. Zonder dat hier een stamboomonderzoek van de gebruiker voor nodig is. De matching-methode is alleen gebaseerd op DNA en aanvullende informatie zoals leeftijd en geslacht. Voor zoekers die geen informatie hebben over hun biologische familie is dit naar verwachting een belangrijke ontwikkeling. Living DNA zegt matches dan te kunnen vertalen naar een potentiële stamboom. 

De onbewerkte DNA-gegevens van klanten in andere DNA-datanken zoals Family Tree DNA, MyHeritage, 23andMe en Ancestry zijn te uploaden naar Living DNA. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van hun nieuwe dienst.

Living DNA werd gelanceerd in 2016. Het moederbedrijf DNA Worldwide Group is actief sinds 2014. Living DNA heeft als doel geavanceerde DNA-technologie te ontwikkelen. Living DNA heeft zo’n 10.000 testers/klanten op dit moment. 

De monsters worden getest in Denemarken. Het monster stuur je terug naar het receptiecentrum van living DNA in Verenigd Koninkrijk.

Kosten

De kosten voor de test zijn 99 euro. Living DNA heeft regelmatig acties, houd hiervoor hun site in de gaten. Er zijn geen bijkomende verzendkosten voor het retourneren van je testpakket. Meegeleverd wordt een port betaald retourpakketje. 

Werkwijze living dna

Werkwijze LivingDNA

  • Je bestelt online een DNA-kit.
  • Activeer je kit online en neem je DNA-monster af met een wattenstaafje (door 30 tot 40 seconden aan iedere binnenkant van je wang je wanslijm af te nemen).
  • Je verzamelde DNA stuur je terug met het bijgeleverde retourpakketje.
  • Na 10 tot 12 weken kun je online je resultaten inzien.

Gebruikte techniek

Informatie over op hoeveelheid markers Living DNA test op hun website.

DNA-matching

Je resultaten vind je online in jouw account. Een mooi overzicht van hoe resultaten eruit zien is te vinden op DNA Testing Choice. Binnen 10 tot 12 weken kun je je resultaten gaan verkennen. 

Onbewerkte DNA gegevens downloaden en uploaden

De ruwe data van Living DNA kunnen worden geüpload naar GEDmatch. Ook kun je je GEDcom bestand uploaden naar Living DNA. 
 
De ruwe, onbewerkte DNA-data van Family Tree DNA, 23andMe, Ancestry, MyHeritage kun je ook uploaden naar Living DNA. 

Privacy

Jouw onbewerkte DNA-gegevens worden bij Living DNA opgeslagen in een beveiligde en gecodeerde opslag. Dit is om te voldoen aan de ISO: 27001-certificeringdie valt onder de Britse/ EU-wetgeving rondom gegevensbescherming. 

Lees over wat Living DNA met jouw gegevens doet in hun privacy policy.

Meer informatie over privacy en betrouwbaarheid

Blog

Living DNA houdt ook een blog bij.

Helpcentrum

Living DNA beschikt over een uitgebreid helpcentrum met hierin de meest gestelde vragen opgenomen.

Stamboomonderzoek

Living DNA heeft volgens hun eigen nieuwsbericht in de tweede helft van 2018 een nieuwe ontwikkeling gelanceerd, waarbij het matchen van verwanten en stamboomreconstructie mogelijk wordt gemaakt.