Wil je wijzigingen doorgeven of je uitschrijven voor de KID-DNA Databank? Er is een aantal mogelijkheden, hieronder lees je daar meer over. 

Wijzigingen doorgeven

Sta je al ingeschreven in de Fiom KID-DNA Databank, maar wil je een wijziging doorgeven? Dat kan via onderstaande button.

Wijziging doorgeven

Uitschrijven KID-DNA Databank

Indien je je uitschrijft uit de Fiom KID-DNA Databank, zal je niet meer op de hoogte gebracht worden van nieuwe matches en kun je geen gebruik meer maken van onze dienstverlening. Door en via Fiom kan geen contact meer met je gelegd worden.  

Mocht je je in de toekomst opnieuw willen aanmelden, dan kan dit alleen als je een volledig nieuwe aanmelding instuurt. Ook zullen dan de op dat moment geldende inschrijfkosten in rekening worden gebracht. 

Er zijn twee mogelijkheden tot uitschrijving: 

1. Uitschrijving met behoud van gegevens en DNA-profiel
Dit betekent dat je gegevens worden geanonimiseerd. Fiom verwijdert je identificerende gegevens en DNA-code. Fiom bewaart je niet-identificerende gegevens en DNA-profiel. Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis anonimiseert je DNA-code en dit anonieme DNA-profiel blijft opgenomen in de databank. Op deze wijze trek jij je terug uit de databank, terwijl jouw DNA-profiel van waarde blijft voor het matchen van jouw KID-donor en/of halfbroers/-zussen. De kans op een match wordt namelijk groter naarmate er meer DNA-profielen in de databank staan. Bij een match met jouw DNA-profiel zullen jouw verwanten niet-identificeerbare gegevens ontvangen. Jij als persoon bent niet meer te herleiden en Fiom informeert jou niet bij een match. Je kunt er bij deze optie niet voor kiezen om op een later moment ook je niet-identificerende gegevens en/of je DNA-profiel te laten verwijderen (punt 2) omdat je gegevens niet meer te identificeren zijn.  

2. Uitschrijving met vernietiging van niet-identificeerbare gegevens en DNA-profiel
Fiom verwijdert je identificerende, niet-identificerende gegevens en DNA-code. Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vernietigt je DNA-profiel en biologisch materiaal. Jouw DNA-profiel kan dan niet gebruikt worden bij matches van anderen.  

Verwerken van de uitschrijving

De uitschrijving zal binnen 6 maanden na je verzoek verwerkt zijn. Je ontvangt een bevestigingsbrief van Fiom en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis als de uitschrijving compleet is. 

Uitschrijven voor de KID-DNA Databank

Om je uit te schrijven kies je in het wijzigingsformulier voor de optie 'Ik wil mij uitschrijven uit de Fiom KID-DNA Databank'. 

Uitschrijven Fiom KID-DNA Databank