Fiom doet onderzoek naar donorkinderen vanaf 16 jaar die een identificeerbare donor of B-donor hebben.

Onderzoek Leeftijdsgrenzen.jpg

Waarom doen we onderzoek?  

De eerste donorkinderen die vallen onder de Wdkb worden in 2021 zestien jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen zij persoonsidentificerende informatie van de donor opvragen. Dit zijn bijvoorbeeld voor- en achternaam, geboortedatum en woonplaats. Fiom begeleidt donorkinderen bij deze aanvraag. Het doel van ons onderzoek is om de dienstverlening van Fiom beter te laten aansluiten bij jongeren. In de deelnemersinformatie lees je meer over het onderzoek. 

Wil jij ons helpen? 

Voor dit onderzoek hebben we donorkinderen en gezinnen van donorkinderen geïnterviewd. Hieronder lees je meer informatie over de interviews met donorkinderen en daarna over interviews met gezinnen. We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen binnen, je kunt je niet meer aanmelden.

Interviews met donorkinderen

 Ben jij een donorkind en heb je een identificeerbare donor of B-donor?

 Of ben je tussen de 16 en 30 jaar oud en hebben jouw ouders gekozen voor een bekende donor?

 En wil je meer weten over het onderzoek of meedoen? 

Interviews met gezinnen

✓ Je bent een donorkind, of een ouder van een donorkind, broer zus of eventueel een ander inwonend familielid zoals bijvoorbeeld een opa of oma. 

✓ De ouders van het donorkind (16-30 jaar) kozen voor een bekende B-donor.

 En wil je meer weten over het onderzoek of meedoen? 

Deelnemersinformatie

Waarvoor geef je toestemming? 

Vul je dit formulier in? Dan geef je toestemming aan de onderzoekers van Fiom om contact met je op te nemen over het onderzoek. Na het invullen van dit formulier ontvang je per mail een bevestiging van de door jou ingevulde gegevens. 

Wat gebeurt er met je gegevens? 

De gegevens die je op dit formulier hebt ingevuld gebruiken we alleen om contact met je op te nemen over het onderzoek. De gegevens delen we niet met anderen. We verwijderen alle gegevens als we stoppen met het benaderen van deelnemers voor het onderzoek. Dit is uiterlijk op 31 december 2022.

Je laat je gegevens volledig vrijwillig bij ons achter. Je bent daarmee niet verplicht om deel te nemen aan het onderzoek. We bewaren je gegevens op een veilige manier. We houden ons hierbij aan de privacywet. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het onderzoek? Je kunt ook contact opnemen met de onderzoekers. 

Informatie over de onderzoekers 

Fiom is specialist bij afstammingsvragen. Fiom ontvangt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).