Laat je kind regelmatig en al langere tijd heftig gedrag zien? En vraag je je af hoe je hier het beste mee om kunt gaan? Dan is de cursus Traumasensitief Opvoeden (voorheen Trauma & Herstel) iets voor jou.

Veel kinderen hebben nare dingen meegemaakt voordat ze werden geadopteerd. Ze zijn bijvoorbeeld verwaarloosd, mishandeld, ondervoed of misbruikt. En dat vertaalt zich mogelijk in slaapproblemen, driftbuien, wisselende stemmingen en onbegrepen lichamelijke klachten. Het contact tussen ouders en kind is dan regelmatig ingewikkeld en moeizaam. Als dit in het eerste jaar na aankomst niet of amper verandert of zelfs verergert, dan is het tijd om adoptiedeskundige hulp in te schakelen.

Programma

Je leert wat trauma is en hoe trauma kan ontstaan. Aan de hand van concrete voorbeelden krijg je inzicht in de manieren waarop trauma zich manifesteert in het gedrag en de emoties van je kind. Je krijgt handvatten om hier beter mee om te gaan en om samen met je kind te werken aan herstel. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met ouders die in een vergelijkbare opvoedingssituatie zitten.

Voor wie is de cursus geschikt?

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschoolleeftijd. Je kind moet minimaal een jaar bij je in het gezin zijn.

Praktische informatie

  • De cursus bestaat uit 4 sessies in de ochtend van 10.00 – 13.00 uur
  • Inloop vanaf 9.30 uur
  • Er is plaats voor ongeveer 6 deelnemende gezinnen (een of twee ouders)
  • Locatie: Houten
  • Deelnamekosten € 120,- per gezin

Aanmelden cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. De eerst volgende trainingsdata volgen snel.
 

Vragen?

Heb je vragen over de cursus? Stuur dan een e-mail naar trainingen@fiom.nl

Stel je vraag