Kan je kind een extra steuntje in de rug gebruiken bij het opbouwen van meer (zelf)vertrouwen? Dan is Spelenderwijs een leuke manier om daaraan te werken. In zes bijeenkomsten leert je kind veiligheid, vertrouwen, steun en kracht te ervaren door het samen doen van eenvoudige bewegingsspelletjes. Plezier staat voorop.

De cursus is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne. Haar methodiek sluit aan op twee basisbehoeftes van ieder kind: ‘Ik wil me goed voelen in mijn lichaam én ik wil relaties aangaan.’ Je kind krijgt zo de gelegenheid om gemiste ervaringen met prettig lichamelijk contact alsnog op te doen. Dit bevordert een positieve, veilige relatie tussen jou en je kind. De bijeenkomsten worden geleid door ervaren Sherborne Samenspelpedagogen.

Programma

In de eerste bijeenkomst krijg je uitleg over de methode Sherborne Samenspel en maak je kennis met de andere deelnemende ouders. Je krijgt ook de mogelijkheid om zelf spelenderwijs het bewegingsspel te ervaren. In de tweede tot en met de vijfde bijeenkomst werken we samen met de kinderen. Tijdens de afsluitende bijeenkomst delen we ervaringen met elkaar en evalueren we de resultaten. De kinderen zijn tijdens de eerste en zesde bijeenkomst niet aanwezig.

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus Spelenderwijs is bedoeld voor adoptiekinderen in de basisschoolleeftijd die al een tijdje in het gezin zijn. Ieder kind werkt samen met één ouder in de groep.

Praktische informatie

  • Zes bijeenkomsten
  • Locatie: Houten
  • Er is plaats voor 8 kinderen met hun ouder(s)
  • Kosten: € 175,-

Aanmelden cursus

Er wordt een nieuwe cursus gepland met verschillende bijeenkomsten. De nieuwe cursus data volgt binnenkort. 

Vragen?

Heb je vragen over de cursus? Stuur dan een e-mail naar trainingen@fiom.nl

Stel je vraag

 

Ervaringen

“Ik zie dat we al een flink stuk op weg zijn samen. Maar ook dat ik in de dagelijkse praktijk nog meer mag bevestigen 'dat hij er mag zijn'."

“Was een laagdrempelige manier om weer met adoptie bezig te zijn.”

“Dochter is zeker vooruitgegaan en durft fysiek meer."

“Afwachtend en kijkend naar de andere kinderen en ouders durfde hij ook zich meer toe te vertrouwen. Dat werd bij iedere bijeenkomst meer en zet zich thuis ook door. Zo fijn!”

“Fijn om met andere ouders ook ervaringen uit te wisselen. Het contact is zo hard nodig!"