Kan je kind hulp gebruiken bij het opbouwen van meer (zelf)vertrouwen? En met leggen van contact met anderen? Wil je werken aan een betere relatie met je kind? 

Tijdens deze cursus leert je kind veiligheid, vertrouwen, steun en kracht ervaren door het samen doen van bewegingsspelletjes. Lichaamstaal is de eerst taal van een kind. Door gekoesterd, verzorgd en aangeraakt te worden ervaart het kind dat het er mag zijn. Adoptiekinderen hebben dit vaak gemist. Spelenderwijs gaat terug naar die eerste taal. Je kind krijgt de gelegenheid om gemiste ervaringen met prettig lichamelijk contact alsnog op te doen. Dit bevordert een positieve en veilige relatie. En maakt het leggen van contact makkelijker.

De cursus is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne. Haar methodiek sluit aan op twee basisbehoeftes van ieder kind: ‘Ik wil me goed voelen in mijn lichaam én ik wil relaties aangaan.’ Je kind krijgt de gelegenheid om gemiste ervaringen met prettig lichamelijk contact alsnog op te doen. Dit bevordert een positieve, veilige relatie tussen jou en je kind. 

Aan deze cursus nemen meerdere gezinnen deel. Hierdoor leren kinderen van andere kinderen en kunnen ouders tips en ervaringen uitwisselen. 

Programma

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn alleen de ouders aanwezig en beginnen we met een stuk theorie. Vervolgens ervaar je als ouder zelf wat de oefeningen met je doen. In de volgende 4 bijeenkomsten zijn de kinderen ook aanwezig. Hier staat het doen van oefeningen en het maken van plezier centraal. Sommige van de oefeningen worden ook gefilmd. In de laatste bijeenkomst, waar alleen de ouders aanwezig zijn, analyseren we de beelden en bespreken we hoe de afgelopen periode is geweest. Wat is er veranderd en hoe kunnen we verder?

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus Spelenderwijs is bedoeld voor adoptiekinderen in de basisschoolleeftijd die al een tijdje in het gezin zijn.

Praktische informatie

  • Aantal bijeenkomsten: 6
  • Locatie: Houten
  • Aantal deelnemers: 8 kinderen met hun ouder(s)
  • Kosten: € 175,-

Aanmelden cursus

Momenteel is er nog geen nieuwe cursus gepland. Heb je interesse in de cursus? Stuur dan een mailtje via onderstaande knop.

Vragen?

Heb je vragen over de cursus? Stuur dan een e-mail naar trainingen@fiom.nl

Stel je vraag

 

Ervaringen

Ik zie dat we al een flink stuk op weg zijn samen. Maar ook dat ik in de dagelijkse praktijk nog meer mag bevestigen 'dat hij er mag zijn'.

Afwachtend en kijkend naar de andere kinderen en ouders durfde hij ook zich meer toe te vertrouwen. Dat werd bij iedere bijeenkomst meer en zet zich thuis ook door. Zo fijn!

Was een laagdrempelige manier om weer met adoptie bezig te zijn.

Dochter is zeker vooruitgegaan en durft fysiek meer.

Fijn om met andere ouders ook ervaringen uit te wisselen. Het contact is zo hard nodig!