Even voorstellen…

Fiom is het expertisecentrum op het gebied van ongewenste zwangerschap, afstand & adoptie en verwantschapsvragen. Uitgangspunt van het werken bij Fiom is het zelfbeschikkingsrecht van ongewenst zwangere vrouwen en het recht van een kind om te weten waar hij of zij vandaan komt en om op te groeien met behoud van eigen identiteit. Fiom biedt informatie en hulp bij ongewenste zwangerschap, nazorg op het gebied van adoptie en begeleidt mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. Daarnaast beheren we de KID-DNA Databank die een match tussen een donorkind en een anonieme donor mogelijk maakt. Dit alles doen we met ongeveer 80 gedreven medewerkers vanuit onze kantoren in ’s-Hertogenbosch en Houten en vanaf onze thuiswerkplekken.

Vind jij het leuk om onderweg te zijn en ben jij een gecertificeerde Video-Interactiebegeleider met een SKJ en/ of BIG-registratie? Heb je daarnaast affiniteit met adoptie? Dan is deze zeer interessante solistefunctie jou op het lijf geschreven!

Waar kom je te werken?

Programma Adoptievoorzieningen heeft een specialistisch adoptie-nazorg aanbod, waarbij geadopteerde kinderen en hun adoptieouders in een vroeg stadium preventieve zorg op maat krijgen aangeboden gericht op het bevorderen van een veilige band. Je komt in een team van 8 VIB-G-ers die elk een eigen regio onder hun hoede hebben.

Ter versterking van het Programma Adoptievoorzieningen zijn wij per direct op zoek naar een:

Video-interactiebegeleider, 24 uur per week, Regio Zuid Nederland (Zeeland, Brabant en Noord- Limburg) en Gelderland

Wat ga je doen?

Als video-interactie begeleider en medewerker Nazorg bij Fiom bied je specialistische opvoedingsondersteuning aan adoptieouders. Dit doe je bij ouders thuis, via een persoonlijk gesprek (consultatie) of via een traject VIB-G en/of Sherborne Samenspel met ouder(s) en kind(eren), waarbij empowerment van de opvoeders en hun netwerk uitgangspunt zijn. Daarnaast bied je ook op scholen ondersteuning aan de leerkracht van de geadopteerde door middel van een eenmalige video-opname van het kind thuis en in de klas. Deze opname bespreek je met ouders en leerkracht waarbij je de ontwikkeling van het adoptiekind en de onderliggende behoeftes samen in kaart brengt. Je bent dus veel onderweg. Verder verzorg je cursussen aan adoptieouders rondom traumaverwerking en puberteit en op termijn geef je deskundigheidsbevordering aan professionals in de vorm van presentaties en workshops. Je levert een proactieve bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de Nazorg door actief deel te nemen aan afdelingsvergaderingen en aan de interne WOK (werkontwikkelingskring) en je ontvangt supervisie van de werkbegeleider.

Wie ben jij?

Voor deze functie is het belangrijk dat je goed zelfstandig te werk kunt gaan en bereid bent om te reizen. Een eigen vervoersmiddel is hierbij een vereiste. Eens in de zoveel tijd zie je jouw collega's op onze locatie in Houten voor een overleg of intervisie. Daarnaast ben je adoptiesensitief en heb je een goed reflectievermogen ten aanzien van je eigen leerproces. Bovenal dien je je eigen gezinservaringen te kunnen scheiden van het werk. En verder vinden wij het belangrijk dat je het volgende hebt:

  • een afgeronde opleiding psychologie en/of (ortho)pedagogiek;
  • een SKJ of BIG-registratie;
  • een gecertificeerde Video-Interactiebegeleider, bij voorkeur met specialisatie Gehechtheid (VIB-G);
  • een afgeronde opleiding Sherborne Samenspel of je bent bereid deze te volgen;
  • kennis op het gebied van ontwikkelingspsychologie en kinder- en jeugdpsychiatrische problematiek, ongewenste kinderloosheid, hechtingsproces, vroegkinderlijk trauma en rouwverwerking;
  • kennis van adoptie specifieke items zoals: loyaliteit, identiteit en werkervaring en/of affiniteit met interlandelijke adoptie;
  • goede schrijf-en gespreksvaardigheden bezit waaronder een oplossingsgerichte werkwijze.

Wat bieden we?

  • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 10 (maximaal € 5.646,-) bruto per maand bij een volledig dienstverband van 36 uur per week;
  • Contract voor 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging;
  • Thuiswerkbeleid met een combinatie van thuis- en op locatie werken;
  • Telefoon en laptop in bruikleen;
  • Vergoeding woon-werk verkeer en een dienstreizenregeling;
  • IKB bestaande uit de eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag van 8%;
  • Persoonlijk loopbaanbudget van 1,5%;
  • Pensioenverzekering van het PFZW;
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling middels een persoonlijk loopbaanbudget;
  • Een kantoor in Houten op loopafstand van het station;
  • Een energieke, diverse en inspirerende werkplek.

    Solliciteren

    Voor vragen of meer informatie over de functie bel of app met Meike Melenhorst, Video-Interactiebegeleider, via 06-82333210 of Corinne Verheule, Werkbegeleider en opleider (06-15606028).  Heb je vragen over de wervingsprocedure, bel of app dan met Hanneke Bergsma, HR adviseur via 06-82092109. Ben je enthousiast geworden? Stuur vóór maandag 25 september je cv en motivatie naar vacatures@fiom.nl o.v.v. sollicitatie Video-Interactiebegeleider. Bij indiensttreding vragen wij een VOG van je. Wij behouden ons het recht voor om de vacature eerder te sluiten bij voldoende geschikte kandidaten.

    Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.