Vacature is gesloten!

Ben jij internationaal georiënteerd en leg jij graag en makkelijk contact met mensen aan de andere kant van de wereld? Ben je geïnteresseerd in familierelaties en wil je helpen om familieleden over de hele wereld te herenigen? En ben je daarnaast ook nog eens een kei in organiseren en overzicht houden? Dan is deze functie als Casemanager Internationale Zoekacties voor jou gemaakt!

Wat houdt de functie in?

Je voert internationale zoekacties naar familieleden uit in zowel adoptiegerelateerde als niet-adoptiegeralateerde context. Dit doe je vanuit een multidisciplinair team van collega's waaronder hulpverleners, beleidsmedewerkers en het landelijk zoekteam. Je wordt benaderd door internationale correspondenten die een zoekzaak naar Nederland verwijzen, of je verwijst zaken door naar internationale correspondenten voor het uitvoeren van zoekacties over de hele wereld. Hieronder een greep uit jouw werkzaamheden:

 • Wanneer er een nieuwe zaak binnenkomt bepaal je op welke manier je de zoeker het beste kunt helpen bij zijn of haar zoektocht
 • Je voert intakegesprekken met nieuwe cliënten (zoekers) om alle beschikbare informatie over het gezochte familielid te verzamelen en uitleg te geven over het zoekproces in het betreffende land.
 • Samen met de betrokken hulpverlener en een collega van het nationale zoekteam overleg je over de ontwikkelingen en uitdagingen in een van je lopende zaken. Samen vinden jullie manieren om verder te gaan, rekening houdend met wat het beste is voor de zoeker en de gezochte persoon.
 • Je onderzoekt zoekmogelijkheden in verschillende landen. Dit houdt in dat je contact opneemt met organisaties in landen van herkomst om hun werkwijze en zoekmogelijkheden te bespreken, bijvoorbeeld via een virtuele bijeenkomst.

Wie ben jij? 

Je bent enthousiast, intercultureel geïnteresseerd en je hebt sterke communicatie- en organisatievaardigheden. Je vindt het een uitdaging om via organisaties in binnen- en buitenland informatie te achterhalen en daarmee je client te helpen bij zijn of haar zoektocht naar familie. Je kunt goed overzicht houden over de verschillende dossiers die je onder je hoede hebt en weet wanneer je ergens een actie moet uitvoeren. Uiteraard registreer je alles netjes in het clientregistratiesysteem.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau hebt. Een juridische achtergrond is mooi meegenomen;
 • zeer goed Nederlands en Engels spreekt en schrijft (minimaal C2 niveau). Als je daarnaast ook kennis van het Spaans hebt is dat een pluspunt;
 • goed kunt omgaan met Microsoft Office 365;
 • je digitaal vaardig bent en je nieuwe computersystemen snel eigen maakt

Wat bieden we? 

 • Werk wat ertoe doet op een zeer dynamisch thema.
 • Een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 8 (max. € 4.372,- bruto per maand bij een volledig dienstverband van 36 uur per week). Per 1-1-2024 volgt nog een cao verhoging van 4%.
 • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling door een persoonlijk loopbaanbudget
 • Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%, beide onderdeel van een flexibel in te zetten individueel keuzebudget. 
 • Een gezellig hoofdkantoor in het bruisende hart van ’s-Hertogenbosch en een modern kantoor in Houten, beide op loopafstand van het station.
 • Hybride werken met een laptop en telefoon in bruikleen
 • Een regeling voor tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding

Over Fiom/ISS

Fiom is het expertisecentrum op het gebied van ongewenste zwangerschap, afstand & adoptie en verwantschapsvragen. We bieden informatie en hulp bij ongewenste zwangerschap, voorlichting en nazorg op het gebied van adoptie en begeleiden mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. Daarnaast beheren we de KID-DNA Databank die een match tussen een donorkind en een anonieme donor mogelijk maakt.
Uitgangspunt van het werken bij Fiom is het zelfbeschikkingsrecht van ongewenst zwangere vrouwen, het recht van een kind om te weten waar het vandaan komt en om op te groeien met behoud van eigen identiteit.  Dit alles doen we met ongeveer 100 gedreven medewerkers vanuit onze kantoren in ’s-Hertogenbosch en Houten en vanaf onze thuiswerkplekken.

Fiom heeft in haar organisatie de Nederlandse vertegenwoordiging van het International Social Service (ISS) netwerk. ISS is een internationale maatschappelijk werk organisatie met een hoofdkantoor in Genève en een netwerk in meer dan 100 landen. Binnen Fiom houdt de afdeling ISS zich, in samenwerking met haar internationale netwerk, bezig met internationale zoektochten naar eerste- of tweedegraads familieleden van de zoeker.

Solliciteren

Deze vacature is gesloten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.