De Stichting Vrienden van Fiom zoekt vanwege aflopende termijnen twee nieuwe bestuursleden.

Stichting Vrienden van Fiom is een non-profitorganisatie met een rijke geschiedenis. Recentelijk is de stichting minder actief geweest. Wij zijn echter vastbesloten om de stichting nieuw leven in te blazen. De Stichting Vrienden van Fiom heeft als belangrijkste doelstelling om de Stichting Fiom en aan haar gelieerde stichtingen te ondersteunen, in het bijzonder de dienst- en hulpverlening die niet vanuit project- of subsidiegelden door de overheid wordt vergoed. Stichting Vrienden van Fiom ondersteunt met giften, aantrekken van financiële middelen en door belangenbehartiging van Stichting Fiom. 

Voorbeelden van projecten die door Stichting Vrienden van Fiom in het verleden mogelijk werden gemaakt zijn conferenties, onderzoek en het uitbrengen van een boek.

Als bestuurslid ben je een sleutelfiguur om Stichting Vrienden van Fiom verder door te ontwikkelen en de stichting weer op de kaart te zetten. Je draagt bij aan het herdefiniëren van onze strategie, behoud van financiële stabiliteit en het opbouwen van sterke relaties met onze partners en donateurs.

Profiel bestuurslid

We streven naar diversiteit binnen het bestuur en zoeken daarom leden met diverse achtergronden.
Je herkent je in het onderstaande:

 • Je hebt affiniteit met de missie en waarden van Stichting Vrienden van Fiom.
 • Je hebt ervaring in bestuursfuncties, bij voorkeur in de non-profitsector.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken in een team.
 • Het vermogen om strategische en financiële beslissingen te nemen.
 • Bereidheid om tijd en energie te investeren in de activiteiten van de stichting. Je woont bestuursvergaderingen bij en neemt actief deel aan discussies en besluitvorming.
 • Je denkt graag actief mee over het herzien en vernieuwen van onze strategische doelstellingen en richting.
 • Je wil meewerken aan het ontwikkelen van een duurzaam financieel plan en fondsenwerving strategie om de financiële gezondheid van de stichting te vergroten/behouden.
 • Je draagt bij aan het vergroten van de bekendheid van Stichting Vrienden van Fiom via communicatie- en PR-activiteiten.

Wat bieden we?

 • Een mogelijkheid om bij te dragen aan de groei en impact van Stichting Vrienden van Fiom.
 • Professionele ontwikkelingskansen en netwerkmogelijkheden in de non-profitsector.
 • De functie is onbezoldigd. Voor deelname aan bestuursvergadering vergoeden wij €150,- per bijeenkomst.
 • Ook reiskosten worden vergoed.
 • Tijdens je werkzaamheden voor de Stichting Vrienden van Fiom ben je verzekerd tegen ongevallen, bestuurders- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico’s.

Over Fiom

Fiom is het expertisecentrum op het gebied van ongewenste zwangerschap, afstand & adoptie en verwantschapsvragen. Uitgangspunt van het werken bij Fiom is het zelfbeschikkingsrecht van ongewenst zwangere vrouwen en het recht van een kind om te weten waar hij of zij vandaan komt en om op te groeien met behoud van eigen identiteit. Fiom biedt informatie en hulp bij ongewenste zwangerschap, nazorg op het gebied van adoptie en begeleidt mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. Daarnaast beheren we de KID-DNA Databank die een match tussen een donorkind en een anonieme donor mogelijk maakt. Dit alles doen we met ongeveer 100 gedreven medewerkers vanuit onze kantoren in ’s-Hertogenbosch en Houten en vanaf onze thuiswerkplekken.

  Solliciteren

  Zie je jezelf terug in dit profiel? Stuur dan je cv en motivatie naar vacatures@fiom.nl o.v.v. bestuurslid Stichting Vrienden van Fiom. Voor vragen over de inhoud van deze vrijwilligersfunctie kun je bellen met Ellen Giepmans, directeur-bestuurder Fiom, via 06-82043132.

  Gesprekken met de directeur-bestuurder zullen plaatsvinden op dinsdag 28 november.

  Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar en kunnen tweemaal worden herbenoemd voor een aansluitende periode van vier jaar.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.