Als je de wereld van Fiom binnenstapt, dan is geen dag saai. Houd jij van uitdaging en dynamiek? Kun je zelfstandig projecten van A tot Z leiden? Heb je affiniteit met het thema ongewenste zwangerschap en sta je voor keuzevrijheid? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat ga je doen?

Voor het thema ongewenste zwangerschap begeleid je alle marketing- en communicatieprojecten van A tot Z, waarbij je energie haalt uit de afwisseling tussen strategisch en praktisch bezig zijn. Je werkt enerzijds vanuit een strategisch communicatieplan en een contentkalender, maar monitort ook media en anticipeert hierop. Je werk is heel divers. Het ene moment ben je bezig met een campagne, dan weer met een tekst met een infographic voor op de website en het volgende moment coördineer je mediaverzoeken.

Wie ben jij? 

Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding communicatie, marketing of journalistiek en je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het vakgebied. Je bent een generalist en je bent sterk in projectmatig werken. Je kunt bovendien goed luisteren en weet wat er speelt in de binnen- en buitenwereld. Hierdoor zie je continu kansen om de zichtbaarheid van Fiom te vergroten. Je bent snel in je handelen en pakt mediaverzoeken adequaat op. Ook geloof je in de kracht van storytelling en weet je de juiste toon te zetten. Je zet je creativiteit in om het pro-choice standpunt van Fiom krachtig uit te dragen. Vanuit een positief kritische houding neem je anderen mee. Je staat hierbij stevig in je schoenen, kunt goed samenwerken en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht.

Vragen we veel van je? Vast wel! Maar we zijn dan ook op zoek naar een ambitieuze en doortastende senior communicatieadviseur. 

Wat bieden we? 

Bij Fiom voel je je vast snel thuis. We zijn open en respectvol naar elkaar en geven elkaar op een fijne manier feedback. Bovendien heb je werk dat er echt toe doet. In deze functie kun je echt een verschil maken voor mensen. Wat je verder van ons mag verwachten:

  • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Niet voor niets is ondernemerschap, naast flexibiliteit en resultaatgerichtheid, een belangrijke waarde binnen Fiom;
  • werken met een gezellige club collega’s in een prachtig kantoor in hartje ’s-Hertogenbosch, op loopafstand van het centraal station, òf op ons kantoor in Houten;
  • we vragen flexibiliteit van jou, maar geven dat ook. We werken hybride met een laptop en telefoon in bruikleen;
  • werken in een fijn communicatieteam met drie andere communicatieadviseurs en een communicatiemanager, en nauwe samenwerking met de gezellige collega’s van programma Ongewenste Zwangerschap
  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging;
  • salaris conform CAO Sociaal Werk, schaal 9 (tussen de € 3.321,- en € 4.810,- bruto per maand op fulltime basis). Per 1-1-2024 volgt nog een cao verhoging van 4%.
  • een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag van 8%, beide onderdeel van een flexibel in te zetten individueel keuzebudget;
  • ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling door een persoonlijk loopbaanbudget.

Over Fiom

Fiom is hét expertisecentrum op het gebied van ongewenste zwangerschap, adoptie en verwantschapsvragen. We bieden informatie en hulp bij ongewenste zwangerschap, nazorg op het gebied van adoptie en begeleiden mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. Uitgangspunten van het werk van Fiom zijn het zelfbeschikkingsrecht van ongewenst zwangere vrouwen, en het recht van een kind om te weten waar het vandaan komt en om op te groeien met behoud van eigen identiteit.  Dit alles doen we met ongeveer 100 gedreven medewerkers vanuit onze kantoren in ’s-Hertogenbosch en Houten en vanaf onze thuiswerkplekken.

Ben je enthousiast geworden?

Is deze functie echt iets voor jou en herken je jezelf in het profiel? Stuur dan je CV en motivatie, in de vorm van een vlog of brief, uiterlijk 16 november 2023 naar vacatures@fiom.nl.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op dinsdag 21 november en de tweede gesprekken op maandag 27 november. Ben je geïnteresseerd maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Niki Steiner, Communicatiemanager, via 06-20258652 of nsteiner@fiom.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hanneke Bergsma, HR-adviseur, via 06-82092109.

Wij behouden ons het recht voor om deze vacature eerder te sluiten bij voldoende geschikte kandidaten. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.