In de zoektocht naar de verdwenen kinderen in Argentinië zijn nog kinderen niet gevonden. Hieronder een aantal verhalen van kinderen die gezocht worden.

Gezocht:  dochter van Marta Graciela Álvarez & Hugo Francisco Mena

Foto Alvarez en Mena

In de periode april - juni 1976 kwam de dochter van Marta en Hugo in gevangenschap ter wereld. Marta en Hugo waren beide actief lid van de Montaneros, een guerrilla beweging in het Argentinië waar de Videla regering aan de macht was. Beide werden op 19 april 1976 gekidnapt. Marta was toen hoogzwanger. Uit onderzoek is gebleken dat Hugo, de vader van het kind, al op 6 mei 1976 werd vermoord. Naar Marta en haar dochter wordt nog steeds gezocht.

Gezocht: Monica Silvia Alarcón - dochter van Virginia Rosa Olivera en Hugo Marcelo Alarcón

Olivera en Alarcon

Monica Silvia werd op 11 augustus 1975 geboren. In februari 1977 werd zij, anderhalf jaar oud, samen met haar ouders Virginia en Hugo en haar oudere zus en broer ontvoerd. Haar zus en broer werden een week later bij familie afgeleverd. In 2012 werden de resten van de vader van Monica Silvia gevonden in een massagraf. Van haar moeder en Monica Silvia zelf ontbreken tot op heden elk spoor. Als Monica Silvia nog leeft is ze nu 47 jaar oud.

Gezocht: Pedro - zoon van Blanca Estela Angerosa & Jorge Robledo

Foto Angerosa en Robledo

In augustus 1978 werd Pedro in gevangenschap geboren. Het jongetje is de zoon van Blanca en Jorge. Zowel Blanca en Jorge zijn begin 1978, los van elkaar, ontvoerd. Blanca was toen vier maanden zwanger. Ze is in augustus van dat jaar bevallen van Pedro in het militaire ziekenhuis Campo del Mayo. Van Pedro en beide ouders is nooit meer iets vernomen.

Wil je meer lezen over de kinderen die gevonden zijn en gezocht worden? Hier vind je de gegevens van alle kinderen.

Vermoed jij dat je een kind bent waar we naar op zoek zijn? Of ken jij iemand waarvan je vermoedt dat er iets niet klopt? Neem contact met ons op via dit formulier. Wij nemen dan contact met je op. Wil je liever anoniem blijven? Dan kan dat ook en gaan wij aan de slag met de gegevens die je ons aanlevert.