Fiom zoekt zowel nationaal als internationaal naar biologische en juridische familieleden. Indien we de gezochte persoon vinden, proberen we contact te leggen. Altijd in afstemming met jou. Verder bieden we hulp voor, tijdens en na het eerste contact tussen familieleden.
Fiom is een onafhankelijke partij met 90 jaar ervaring. Hierbij staat onze missie centraal: iedereen moet de keuze kunnen maken om op zoek te gaan naar biologische familie en afstammingsinformatie. Want iedereen heeft het recht om te weten van wie je afstamt.
Onze cliënten geven ons het rapportcijfer 8,2 (cliënttevredenheidsonderzoek 2020).
Fiom is een van de weinige organisaties in Nederland die gebruik mag maken van de BRP, Basisregistratie Personen. Dit is een systeem van de overheid waarin alle inwoners van NedeVoor buitenlandse zoekacties maken wij gebruik van ons internationaal netwerk van partners, waaronder ook ISS. Fiom is de Nederlandse vertegenwoordiger van ISS, International Social Services, een internationale
Fiom zoekt voor jou naar familieleden tot en met de tweede graad, dit zijn:
Ook zoekt Fiom voor geadopteerden die op zoek zijn naar hun biologische familie.
Fiom kan alleen voor jou zoeken als er voldoende aanknopingspunten zijn. Hoe meer informatie je hebt, hoe makkelijker wij kunnen zoeken. Twijfel je of je voldoende aanknopingspunten hebt? Neem dan contact met ons op. We kunnen samen bekijken of het mogelijk is om te zoeken naar jouw familie.
Bekijk de voorwaarden van een zoekactie
Fiom zoekt op verzoek van personen van 16 jaar en ouder. Voor kinderen tussen 12 en 16 jaar kan, bij een binnenlandse zoekactie, een uitzondering gemaakt worden. Hiervoor vindt eerst een gesprek met een hulpverlener van Fiom plaats. Daarnaast moet voor de zoekactie toestemming worden gegeven door een ouder/voogd.
Zoeken in het buitenland is alleen mogelijk vanaf 16 jaar. In een aantal landen is zoeken pas mogelijk vanaf 18 jaar. Fiom zoekt niet naar personen jonger dan 16 jaar.
In bepaalde gevallen kan er een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande regels. Neem contact met ons op om dit te bespreken.
Het is vaak overweldigend en spannend om te horen dat er een persoon naar je op zoek is. Fiom benadert personen daarom (namens jou) zeer zorgvuldig. Het is belangrijk ons te informeren als je ook op een andere manier naar de persoon zoekt. Bijvoorbeeld als je ook Spoorloos of het Rode Kruis hebt ingeschakeld, of als je zelf zoekt via social media en archieven. We willen namelijk voorkomen dat de gevonden persoon vanaf meerdere kanten wordt benaderd. Dit kan een negatief effect hebben en heeft soms zelfs het gevolg dat de persoon helemaal geen contact meer wil.