Contact leggen en houden: tips

Het leggen van het eerste contact kan spannend zijn. Ook kan het lastig zijn om daarna contact te houden. Misschien hebben jullie andere wensen over dit contact? Of weet je nog niet goed hoe je dit contact een plek in je leven kunt geven. Wij helpen je graag.

Wil je begeleiding bij het contact? vrouw zoekt op kaart naar familielid

Wij kunnen jullie begeleiden bij het eerste contact. Je kunt ook bij ons terecht als je op een later moment eens wilt afstemmen. Bijvoorbeeld als je wil overleggen hoe je iets kunt aanpakken. Of als je de situatie lastig vindt. Neem contact met ons op

Tips bij het leggen van contact

Je hebt een familielid gevonden en je gaat zelf contact leggen. Hoe pak je dat aan? Want ga je zeggen of sturen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. 

Bekijk tips voor contactleggen

 

Tips wanneer je benaderd wordt

Een familielid neemt contact met jou op. Misschien is dat schrikken, zeker als je niet wist van het bestaan van deze persoon. laat het even rustig bezinken. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Wil je liever persoonlijk contact? Dan kun je ons tijdens kantoortijden bellen op 088 126 49 64. 

Tips als een familielid jou benaderd

 

Tips bij het onderhouden van contact

  • Besef je dat het ongeveer anderhalf tot twee jaar duurt voordat je aan elkaar gewend bent en kunt bepalen wat jullie van elkaar zijn. 
  • Geef elkaar de ruimte
  • Geef steeds duidelijk je tempo aan
  • Vraag naar de wensen en verwachtingen van de ander en geef jouw wensen en verwachtingen aan
  • Spreek altijd vanuit jezelf (bijvoorbeeld 'ik heb meer ruimte nodig')

Ervaringsverhalen

Het kan ook helpen om ervaringsverhalen van anderen te lezen. Hoe zijn zij met bepaalde situaties omgegaan? Misschien herken je jouw situatie of vragen hierin. 

Lees ervaringsverhalen

Je kunt ook jouw verhaal insturen om anderen te helpen.